Jon Stephensen forlader Moderaterne

Jon Stephensen gik på orlov fra Folketinget i april efter måneder med negative historier.

Jon Stephensen var kulturordfører for Moderaterne, indtil han gik på orlov. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix)

Folketingsmedlem Jon Stephensen melder sig ud af Moderaterne.

Han fortsætter i Folketinget som løsgænger. Det skriver han til Ritzau.

Jon Stephensen gik på orlov fra Folketinget tilbage i april efter længere tids negative historier om både dårlig ledelse, en forfalsket underskrift og upassende beskeder.

Han fortsætter sin orlov indtil 1. oktober.

I en mail til Ritzau skriver han, at han "efter mange tanker henover sommeren" har besluttet at melde sig ud af partiet.

- Dette har jeg meddelt såvel leder af Moderaterne Lars Løkke Rasmussen, gruppeformand Henrik Frandsen samt partisekretær Kirsten Munch.

- Tak for at have været med fra partiets spæde start og til nu, skriver han i en mail.

Moderaterne langer ud

Jon Stephensens tidligere parti har dog en lidt anden udlægning af sagen.

Ifølge Moderaternes gruppeformand er det folketingsgruppen, der på et møde i tirsdags har besluttet, at Jon Stephensen ikke kunne vende tilbage.

- I tirsdags diskuterede folketingsgruppen situationen, og folketingsgruppen vurderede, at det ikke ville være muligt at genoprette tilliden, så Jon Stephensen kunne vende tilbage.

- Jon Stephensen blev valgt til Folketinget i november på Moderaternes stemmer, og derfor så Moderaterne selvfølgelig helst, at mandatet blev i partiet, men det har nu vist sig, at Jon Stephensen sætter sig selv først.

DR arbejder på at få et interview med Jon Stephensen.

'Smuk med den lækreste krop'

Da de mange negative historier om Jon Stephensen startede i foråret, var han kulturordfører i Moderaterne.

Først blev Jon Stephensen anklaget for at have forfalsket en underskrift, mens han var teaterdirektør på teatret Aveny-T, og at det var en af årsagerne til, at han blev fyret fra jobbet.

Det var teatrets bestyrelsesformand, Henning Dyremose, der fremførte anklagen i medierne. Jon Stephensen selv har afvist beskyldningen og anlagt en injuriesag mod Dyremose.

Siden kom en række historier om dårlig ledelse, grænseoverskridende adfærd og dårlig dømmekraft.

Og til sidst kom en historie om upassende beskeder til et 19-årigt partimedlem. Til hende havde han skrevet, at hun var "smuk med den lækreste krop".

Det blev dråben, der fik bægeret til at flyde over, og i april blev Jon Stephensen sendt på orlov af partiledelsen.

Dengang kunne partiformand Lars Løkke Rasmussen ikke svare på, om Jon Stephensen kunne vende tilbage til Moderaternes Folketingsgruppe. Men han kaldte beslutningen om orlov "klog".

Med Jon Stephensens udmelding mister Moderaterne altså et mandat i Folketinget. Det samme gør regeringen, der nu er nede på samlet 88 mandater i de tre regeringspartier.

Regeringen har dog stadig flertal med de nordatlantiske mandater, der bakker den op.