Joy Mogensen går på barsel: Her er hendes afløsere

Rasmus Prehn og Benny Engelbrecht overtager henholdsvis rollen som kulturminister og kirkeminister.

Joy Mogensen går på barsel i morgen. (Foto: © Philip Davali, Scanpix)

Kultur- og kirkeminister Joy Mogensen (S) går på barsel i morgen.

Det meddeler Statsministeriet i en pressemeddelelse.

- Statsministeren har derfor indstillet til Hendes Majestæt Dronningen, at minister for udviklingssamarbejde Rasmus Prehn i denne periode fungerer som kulturminister, og at transportminister Benny Engelbrecht i denne periode fungerer som kirkeminister, lyder det fra Statsministeriet.

Det var ventet, at ministeren ville gå på barsel i denne måned, og hun forventer at være på orlov i 'nogle måneder'.

Det sagde hun i et interview med Ritzau i august.

- Heldigvis er jeg velsignet med en – 7-9-13 – stille og rolig graviditet. Dermed er det min forventning, at jeg kan holde ud så lang tid som muligt i arbejdet, sagde hun.

- Derefter vil jeg nok have brug for et par måneder. Men de ni måneder, jeg havde planlagt som borgmester, bliver det ikke, lød det videre.

Da Joy Mogensen blev hentet ind som minister i juni, forlod hun samtidigt sin post som borgmester i Roskilde, og her havde hun planlagt at være væk ni måneder.

Skal være solomor

Joy Mogensens graviditet har fået mere opmærksomhed end de flestes. Hun skal nemlig være solomor og får barnet med en anonym sæddonor.

Det fik partifællen og den daværende folketingskandidat Simon Simonsen til at kritisere hendes beslutning, som han kaldte 'selvcentreret', 'egoistisk' og 'et personligt frigørelsesprojekt'.

Sagen eksploderede hurtigt og fik flere højtstående socialdemokrater - herunder formand Mette Frederiksen - til at tage kraftigt afstand fra hans udtalelser.

Simon Simonsens opstillingskredes forsøgte også at få ham fjernet som folketingskandidat, hvilket ikke lykkedes.