Joy Mogensen skal stå skoleret for politisk flertal om 'absurd situation' for superligaklubber

Regeringen må vælge mellem hjælpepakker til klubberne eller en fuld genåbning, siger Jens Rohde.

Kulturminister Joy Mogensen (S) skal endnu engang i samråd. Denne gang om genåbningen af superligaen, som et flertal vil have til at gå hurtigere, end ministeren ønsker. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Selvom

Superligaen
formentlig kan få tusindvis af tilskuere allerede fra den kommende weekend, så er et politisk flertal til højre for regeringen langt fra tilfreds.

For næste sæson venter til september, og klubberne ved endnu ikke, hvor mange billetter og sæsonkort, de kan sælge til interesserede fans. Samtidig tøver erhvervslivet med at forlænge

sponsorater
til klubberne, fordi produktet er mindre værd uden tusinder af fans på lægterne, siger De Radikales idrætsordfører, Jens Rohde.

Han indkalder derfor sammen med Venstres kulturordfører, Britt Bager, kulturminister Joy Mogensen (S) i et såkaldt hastesamråd om sagen.

- Så må hun sidde og fortælle den måbende befolkning – fodboldtilskuere og klubber - at hun vil træffe en beslutning den 20. august, når løbet er kørt, siger Jens Rohde.

- Så kan folk høre med egne ører, hvor absurd regeringen stiller klubberne og deres fans, siger han videre.

Kulturminister henviser til Mette Frederiksen

Samrådet kommer efter et atypisk forløb, hvor et flertal bestående af de blå partier og De Radikale havde fået presset regeringen til at

lempe
på afstandskravet mellem tilskuerne til superligakampene. Hidtil har kravet lydt på to meter - men under forhandlingerne med partierne i går blev kravet
lempet
til én meter efter pres fra flertallet.

Alligevel brød forhandlingerne sammen. Ifølge Jens Rohde fordi ministeren under forhandlingerne, der foregik på videolink, sagde, at "vi stopper her", eftersom kulturministeren ikke vil være med til en fuld genåbning af

Superligaen
med frit slag for antallet af tilskuere fra den nye sæson. Det er nemlig statsministerens beslutning, siger hun. Derfor blev der heller ikke lavet en aftale mellem partierne om tilskuere for resten af denne sæson i går.

I stedet vil Joy Mogensen udstede en bekendtgørelse, der ligner det, som flertallet og

Divisionsforeningen
har foreslået.

Kulturminister behøver ikke lytte til flertallet

Tilbage står slagsmålet om, hvad der skal ske i den nye sæson.

- Jeg har selvfølgelig en forventning om, at hun kommer med en stor hjælpepakke, hvis hun fastholder sin restriktion, siger Jens Rohde med henvisning til, at superligaklubberne taber millioner af kroner for hver hjemmekamp, hvor de ikke kan få fyldt

tribunerne
med pølsesultne og fadølsdrikkende fans.

Den radikale ordfører forhandler noget utraditionelt på vegne af Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti, der ikke selv har haft ordførere med til forhandlingerne.

Sammen med De Konservative er der altså flertal for en fuld genåbning på

tribunerne
fra september. Trods flertallet er det imidlertid helt op til Joy Mogensen, om hun vil lytte til det. Eventuelle ændringer skal nemlig gennemføres igennem en bekendtgørelse og ikke et lovforlag.

DR
Nyheder forsøger at få en kommentar fra kulturminister Joy Mogensen. I en
pressemeddelelse
skriver Kulturministeriet dog, at justitsministeren og sundheds– og ældreministeren til august vil indkalde
partilederne
til
drøftelser
af situationen efter 31. august, herunder forholdene til superligakampe.

Facebook
Twitter