Jurister vil have sugardatingside for retten

Sugardaters.dk tjener millioner på brugere, som udveksler gaver og penge for sex, det mener jurister er rufferi.

(Foto: Jens nøRgaard Larsen © JENS NOERGAARD LARSEN)

To jurister ønsker, at en domstol afgør, om det er rufferi, når en datingside sætter prostitution i system, skriverJyllands-Posten.

En række sugardatere fortæller til avisen, at brugerne på siden Sugardaters.dk i stor stil udveksler gaver og penge for seksuelle ydelser, selv om det ikke er tilladt at sælge sex for penge på datingsiden.

Ved sugerdating forstås almindeligvis, at yngre personer modtager penge eller gaver af ældre for samvær og seksuelle ydelser

Sugardaters.dk har ifølge egne oplysninger 85.000 brugere, hvilket er en kraftig stigning, som giver ejerne en millionfortjeneste.

Spørgsmålet er, om det er rufferi, når en datingside tjener penge på at formidle relationer, der indbefatter udveksling af seksuelle ydelser for penge.

- Det afgørende er, om de, der tjener pengene, ved, hvad der foregår, siger juralektor Trine Baumbach fra Københavns Universitet til avisen.

Hun mener, at det ville være interessant at få prøvet sagen ved en domstol, og det er juralektor Henning Bang Fuglsang Madsen Sørensen, Syddansk Universitet, enig i.

SF's Trine Torp har bedt justitsminister Søren Pape Poulsen (K) om at vurdere, om hjemmesider, der formidler sugardating, er ulovlige.

Sugardaters.dk afviser, at man gør noget ulovligt og ser ingen grund til at lade en domstol vurdere sagen.

/ritzau/

Facebook
Twitter