Justitsminister efter droppede måltal: Vi har lyttet til kritikken

Søren Pind understreger dog, at der arbejdes på at udvikle nye - og mindre rigide - måltal i løbet af det næste år.

Sidste år skulle politiets fotovogne skrabe 600 millioner kroner ind til statskassen. Det og andre mål er nu afskaffet. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

Politiets tidligere mål på færdselsområdet var både rigide og forhadte, og det har fået justitsminister Søren Pind til helt at droppe de såkaldte måltal.

- Der har været kritik af, at det har været en pengemaskine for staten, så vi kan bare konstatere, at det var været nødvendigt at følge op på kritikken, siger Søren Pind til DR Nyheder.

Indtil i dag skulle politiet udskrive et vist antal bøder årligt for at nå regeringens mål om blandt andet minimum 150.000 sigtelser for trafikfarlige forseelser.

Den arbejdsgang er nu afskaffet. Men ifølge justitsministeren er andre mål på vej.

- Det, der bliver arbejdet med nu, er at finde nogen mere hensigtsmæssigt måltal, end dem der har været. Og i den mellemliggende periode har vi ikke nogen, siger Søren Pind.

- Forhåbentlig får vi nogle måltal, som ikke på samme måde kan udsættes for kritik. Men de eksisterer altså ikke det næste år.

Justitsministeren bedyrer samtidig, at danskerne dermed ikke blot skal lade foden hvile på speederen eller skippe selen.

- Jeg vil klart anbefale folk til at lade være at tro, at det her betyder, at politiet ikke være være til stede. Det vil de. Der vil være stunder, hvor politiet ikke har andet at tage sig til. Der vil være huller i vagtskemaet, hvor politiet kan køre ud for at tjekke, siger han.