Justitsminister kræver redegørelse fra PET

På trods af Jakob Scharfs erklæring om ikke at have gjort noget galt, skal han nu redegøre for forløbet.

Onsdag formiddag har flere retsordførere fået en generel orientering om situationen i efterretningstjenesten af rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg

Chefen for Politiets Efterretningstjeneste skal nu give en skriftlig forklaring om forløbet i forbindelse med Pia Kjærsgaards (DF) besøg i Christiania.

Justitsminister Morten Bødskov (S) har nemlig bedt chefen for PET, Jakob Scharf, om at afgive en redegørelse om sagen, oplyser ministeriet onsdag.

Onsdag formiddag har flere retsordførere fået en generel orientering om situationen i efterretningstjenesten af rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg.

Klagede over chef

Sagen handler om, at fem tillidsfolk i PET har klaget over deres chef. Eksra Bladet fortalte tirsdag, at Jakob Scharf havde kigget i Pia Kjærsgaards personlige kalender, fordi man ville forhindre hende i at besøge Christiania sammen med resten af retsudvalget. Besøget skulle derfor lægges på en dag, hvor hun ikke kunne deltage. Det skete i sommeren 2012, hvor Pia Kjærsgaard stadig var formand for Dansk Folkeparti.

Årsag: Det ville blive meget dyrt at stille med det nødvendige antal livvagter. Sådan lyder påstanden fra de fem tillidsfolk i PET.

Men Jakob Scharf nægter, at han har gjort noget som helst forkert.

- Jeg har aldrig og kunne aldrig finde på at misbruge de oplysninger, som PET modtager til brug for tilrettelæggelsen af konkrete sikkerheds- og beskyttelsesopgaver, siger han.

Gik til Rigspolitiet

Justitsminister Morten Bødskov har fortalt, at han gav retsudvalgets formand en fortrolig orientering om, at det planlagte besøg ville kræve en massiv tilstedeværelse af politiet, og derefter besluttede formanden, Anne Baastrup fra SF, at udskyde besøget.

Hele forløbet skal PET-chefen som nævnt give en nøjere redegørelse for, oplyser ministeriet onsdag.

I sidste uge gik de fem tillidsfolk til Rigspolitiet. Men sagen om Pia Kjærsgaards besøg er blot en del af dårlige sager, som klæber sig til PET, hvor medarbejderne har valgt at træde ud af samarbejdsudvalget.

Ledelsen beskyldes ifølge Ekstra Bladet for at regere på en diktatorisk facon, og mandag fik balladen som konsekvens, at administrationschef Mette Lyster Knudsen stoppede i sin stilling med øjeblikkelig virkning.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk