Justitsminister Søren Pape: Jeg garanterer, vi kommer efter banderne

Rekruttering af hjemløse til narkohandel viser tydeligt behov for øget bandeindsats, siger ministeren.

Unge hjemløse skal ikke være bange for at gå til politiet, hvis de trues af banderne, siger justitsminister Søren Pape Poulsen (K). (Foto: Òlafur Steinar Gestsson © Scanpix)

Den nye justitsminister Søren Pape Poulsen (K) er rystet over at høre, hvordan unge hjemløse i København bliver tvunget af bandefolk til at sælge stoffer.

Og problemet viser med al tydelighed, at bandeindsatsen skal gentænkes.

- Jeg har næsten ikke ord for den foragt, jeg føler for de bandemedlemmers skruppelløshed. De angriber vores allermest udsatte. Det gør bare, jeg ser endnu mere frem til, at vi laver en rocker-bande-pakke, siger justitsministeren.

Han er ikke konkret omkring, hvilke initiativer der skal til for at stoppe bandekriminaliteten, men siger, han nu indkalder Folketingets partier til drøftelser om emnet.

- Jeg er glad for, at politiet har rettet fokus på det her, og vi kommer til at gøre endnu mere, siger Søren Pape Poulsen.

Han opfordrer de unge hjemløse til at kontakte politiet med deres erfaringer, og de skal ikke frygte for deres sikkerhed, mener han.

- Vi er nødt til at finde nogle initiativer, der sætter hårdt mod hårdt og sætter banderne i fængsel. Jeg garanterer for, at vi kommer efter dem, siger ministeren.

Hans parti- og ministerkollega børne- og socialminister Mai Mercado skriver i en mail til DR Nyheder, at hun er klar til at lave en ny handlingsplan, som 'blandt andet sætter fokus på forebyggelse og på hjælp til unge hjemløse'.

- Jeg forventer selvfølgelig, at politiet gør alt, hvad de kan for at samarbejde med både herbergerne og kommunen om problemet, for det er helt uacceptabelt, at de unge lokkes ud i kriminelle miljøer, de ikke kan slippe fri af igen, udtaler ministeren.