Justitsministeren: Bandeleder skal ud af Danmark nu

Kriminelle udlændinge og bandemedlemmer fra for eksempel Loyal To Familia skal lettere kunne udvises af Danmark, sagde justitsministeren ved De Konservatives landsråd.

1.000 partimedlemmer er samlet til De Konservatives landsråd, der bliver afholdt denne weekend i Tivolis Hotel & Congress Center. (Foto: © BAX LINDHARDT, Scanpix)

Den formodede leder af banden Loyal To Familia, Shuaib Khan, skal udvises af Danmark nu.

Sådan lød den kontante melding fra justitsminister og formand for De Konservative Søren Pape Poulsen, da han tidligere i dag talte ved partiets landsråd.

Han mener, det er vigtigt at kunne udvise bandemedlemmer og andre kriminelle udlændinge for at kunne opretholde den folkelige opbakning til retsvæsenet.

- Så derfor håber jeg, at bandelederen af Loyal To Familia nu endelig bliver udvist af Danmark. Lad tredje gang ved domstolene blive lykkens gang. Folk som ham skal ud af Danmark nu, sagde han under talen.

Netop den formodede LTF-bandeleder kræves igen udvist af Anklagemyndigheden i forbindelse med en sag om mulige trusler mod en politiassistent på Blågårds Plads i København.

Dansk-pakistanske Khan har flere gange tidligere været krævet udvist af Danmark. Hver gang har retten dog afvist en udvisning, fordi Shuaib Khan ifølge retten ikke har et tilhørsforhold til Pakistan. Han er blevet idømt betinget udvisning to gange tidligere, hvor der følger en prøvetid på to år.

Søren Pape Poulsen måtte da også efter talen erkende, at det er svært at udvise bandelederen.

- Jeg mener, at det er politikeres ret til enhver tid at sige, hvad de mener. Jeg respekterer jo, hvad domstolene så kommer frem til. Men derfor har jeg jo ret til at være uenig, og se på, hvis det er fakta, så se, hvordan kan jeg lave en lovgivning, der gør, at man kan udvise, siger han.

Justitsministeren forsøger nu sammen med udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) at gøre udvisning af bandemedlemmer som Shuaib Khan lettere.

- Inger Støjberg og jeg kigger i øjeblikket på, hvad er det for noget, vi kan komme med af ny lovgivning, som kan gøre det nemmere at udvise dem fra Danmark. Det arbejder kører lige nu, og derfor kan jeg af gode grunde ikke sige så meget om det, siger Søren Pape.