Justitsministeren blander sig i knivsag

Justistsminister Brian Mikkelsen (K) vil personligt gå ind i den såkaldte hobbyknivsag, hvis Højesteret afviser den, skriver politiken.dk.

Selv om justitsministeren fortsat ikke ønsker at tage stilling til, om dommen var berettiget, lover han nu at gå ind i sagen, hvis den bliver afvist ved Højesteret.

- Forsvareren overvejer at få procesnævnet til at se på, om det var for høj en straf. Det synes jeg er en god ide, så man kan få klarlagt grænserne én gang for alle. Da vi lavede den skrappe knivlov efter barske og brutale knivoverfold, var der også mulighed for undtagelser, siger Brian Mikkelsen.

Smidt ud af skolen

Den 19-årige Haris Cehic, der ved Østre Landsret er idømt syv dages fængsel på grund af to hobbyknive, som politiet fandt i hans bil, blev fredag smidt ud af sin uddannelse på Handelsskolen i Fredericia. Årsagen er angiveligt for meget fravær.

Haris Cehic og advokat, Klaus Ewald, har anket dommen til Højesteret og afventer nu en afgørelse.

- Det, der taler for, at vi får lov at anke, er, at det er en principiel sag. Desuden er det en lovgivning, der har delt vandene i både byret og landsret, siger Klaus Ewald.

FacebookTwitter