Justitsministeren: Politiet får, hvad de skal bruge for at opklare 'uhyggelige' eksplosioner

Helt uacceptabel bekymring for borgerne, at to eksplosioner har hærget København inden for en uge, siger Nick Hækkerup.

Justitsminister Nick Hækkerup (S) har til formiddag været ude ved den nærpolitistation på Nørrebro i København, som i nat blev ramt af en kraftig eksplosion, og det var en bekymret justitsminister, der efterfølgende mødte pressen.

- Det er klart, at det giver anledning til ekstra bekymring, når det nu er anden gang inden for en uge, at en af vores myndigheder udsættes for en eksplosion. Det her er alvorligt. At der sprænger bomber i vores hovedstad på den her måde, er en helt uacceptabel bekymring, siger Nick Hækkerup.

Han kan på linje med politiet ikke sige, om der er sammenhæng mellem de to eksplosioner, men at det ligesom alle andre mulige spor og motiver efterforskes grundigt.

- Der er behov for, at vi gør alt, hvad vi kan - og det gør politiet også - for at at finde gerningsmændene, siger justitsministeren.

  • Politiet er massivt til stede på Nørrebro i København efter eksplosionen i nat. (Foto: © Philip Davali, Scanpix)
  • Teknikere arbejder på gerningsstedet. (Foto: © Philip Davali, Scanpix)
  • Facaden er blevet smadret. (Foto: © Presse-fotos.dk, Scanpix)
  • Ingen er umiddelbart kommet til skade, oplyser politiet. (Foto: © Presse-fotos.dk, Scanpix)
  • Det vides ikke, om der er en forbindelse med eksplosionen ved Skattestyrelsen og nattens eksplosion på Nørrebro. (Foto: © Presse-fotos.dk, Scanpix)
1 / 5

Nick Hækkerup understreger, at sagen har topprioritet, og derfor vil det ikke skorte på hjælp fra politisk side, hvis politiet har brug for ekstra ressourcer til opklaringen.

- Budskabet fra mig er, at hvis politiet har brug for redskaber, som de ikke har det i øjeblikket, skal der ikke mangle vilje fra min side til at give det. Og hvis der er brug for ny lovgivning eller andre initiativer, vil jeg tage fat i de andre partier på Christiansborg og sikre, at politiet har de absolut bedste forudsætninger for at finde gerningsmændende bag de her uhyggelige forbrydelser, siger ministeren.

Politikere kommenterer ny eksplosion

Fra andre politikere på Christiansborg lyder der også støtte til politiet i deres opklaringsarbejde, ligesom det nye angreb ryster.

- Angreb på politiet er angreb på os alle sammen. Er dybt rystet over endnu en eksplosion ved offentlige myndigheder. Alle mine tanker til de lokale betjente. I Danmark skal ingen frygte at deres arbejdsplads sprænges i stykker. Skat, Politi, hvor som helst, skriver De Radikales leder Morten Østergaard på Twitter.

Venstres retsordfører, Inger Støjberg, vil give politiet fred til at opklare sagerne om de to eksplosioner, der har ramt København i denne uge:

- Men problemet er jo, at vi har set noget lignende i Malmø, og Danmark må aldrig nogensinde blive Sverige, og København må aldrig blive Malmø, siger hun til Ritzau med reference til en række eksplosioner i den svenske by.

Også Enhedslistens politiske ordfører, Pernille Skipper, kommenterer nattens eksplosion.

- Det er uhyggeligt med to eksplosioner og angreb på offentlige myndigheder inden for så kort tid. Jeg håber virkelig, at de ansvarlige bliver fundet snart. Ingen offentligt ansatte skal være bange for at gå på arbejde, skriver hun på Twitter.

- Borgerne kan føle sig trygge

Netop utrygheden kommenterer Nick Hækkerup også. Han understreger, at borgerne i København ikke skal være utrygge.

- Politiet siger - og det er noget af det, jeg har snakket med dem om her til morgen - at borgerne i København sagtens kan føle sig trygge.

- Ovenpå det er der så at sige, at der vil være meget mere patruljering nu i områderne, ligesom de steder, som man kunne tænke er udsatte, bliver holdt ekstra øje med. Og vi opstiller den mobile politistation, så folk, der er usikre, kan komme til politiet og få en snak, siger justitsministeren.