Justitsministeren vil narko til livs i fængslerne

Søren Pind bebuder offensiv mod narkoen i fængslerne, der dog efterlyser flere penge til kontrol.

Justitsminister Søren Pind vil have undersøgt, om flere razziaer eller kontroller i fængslerne. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Justitsminister Søren Pind (V) erklærer krig mod fangernes misbrug. Både af hensyn til samfundet, til retsfølelsen og til fangerne selv, skriver Jyllands-Posten.

- Når man putter folk i fængsel, skal de ikke kunne fortsætte nogen form for kriminel livsstil. Et tydeligt eksempel er indsmuglingen af stoffer og mobiltelefoner, siger Søren Pind.

Flere end halvdelen af de indsatte i landets fængsler og arresthuse skønnes at have problemer med narkotikamisbrug ifølge kriminalforsorgen.

- Reglerne skal respekteres

- De regler, der gælder, skal respekteres. Dertil kommer, at hvis der skal være genopdragelse i at sidde i fængsel, skal man kunne nå ind til de mennesker.

- Hvis fangerne hele tiden er "døde" og går rundt i en rus og i virkeligheden ikke bliver konfronteret med det sted, de er, så fungerer det ikke, siger han.

Pind vil forud for den næste politiske aftale om Kriminalforsorgen næste år bede sit system undersøge, om løsningerne skal være flere razziaer, mere kontrol af menneskelige hulrum eller måske udskudte prøveløsladelser ved stofmisbrug.

Fængsler ønsker kontrol, hegn og mobilskannere

De ansatte i fængslerne er med på at øge indsatsen.

- Vi skal have bedre adgangskontrol, højere hegn og flere mobilskannere. Og så kan vi lave flere aktioner, hvor vi "vælter" et fængsel klokken 6.30 om morgenen med hunde og det hele.

- Hver gang vi gør det, finder vi stoffer og telefoner. Men det koster nogle penge, så han skal være klar til at betale. Vi kan nok aldrig fjerne stofferne helt, men vi er med på at øge indsatsen, siger formand for Fængselsforbundet Kim Østerbye

/ritzau/

FacebookTwitter