K: DF-krav om udlændinge er utopi

En dansk særstandpunkt om udlændinge i forhold til arbejdskraftens frie bevægelighed i EU er urealistisk, mener den konservative EU- og integrationsordfører.

Dansk Folkeparti er urealistisk i sine krav til regeringen, når partiet vil have en dansk særprotokol i EU, som skal sikre, at EU's regler om arbejdskraftens fri bevægelighed ikke undergraver den stramme danske udlændingepolitik.

Det siger den konservative EU- og integrationsordfører, Helle Sjelle.

Venstre afvisende

Hun er dermed på linje med Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg, som har afvist, at Danmark ikke få et nyt EU-forbehold om udlændingepolitikken.

Helle Sjelle siger, at det er urealistisk at forestille sig, at Danmark skulle kunne få endnu flere forbehold i forhold til vores EU-samarbejde.

- Men spørgsmålet er også, om det er det, vi egentlig ønsker, siger hun og peger på, at regeringen generelt arbejder for at blive fuldt medlem af EU, siger hun.

Sjelle vurderer, at et dansk særstandpunkt reelt vil være meget omfattende.

Advarsel fra DF

- Det er jo ikke bare et udlændingeforbehold, det er også noget, som rører ved selve kernen i EU-samarbejdet, nemlig den fri bevægelighed. Derudover vil det også berøre hele ratificeringen af Lissabon-traktaten. Så alt i alt mener jeg, at det er urealistisk, at den danske regering går til EU og beder om endnu et forbehold, siger hun.

Dansk Folkepartis Søren Espersen advarede i går om, at partiet ikke har nogen interesse i at være støtteparti for VK-regeringen uden en garanti for den stramme udlændingepolitik. Siden har regeringen og Dansk Folkeparti aftalt, at det skal undersøges nærmere, hvordan EU-reglerne påvirker den danske udlændingepolitik.

FacebookTwitter