K: Kønsopdelt skolemøde er et knæfald

Holbergskolens fællesmøde om mobning, hvor kun børnenes mødre er velkomne, er et knæfald for nogle uacceptable normer, mener De Konservatives uddannelsesordfører.

Holbergskolens fællesmøde om mobning, hvor kun børnenes mødre er velkomne, er et knæfald for nogle uacceptable normer, mener De Konservatives uddannelsesordfører.

- Det er diskrimination, og det skal stoppes.

Så klar er holdningen fra Rasmus Jarlov, der er konservativ uddannelsesordfører i Folketinget og næstformand for Børne- og Ungeudvalget i København, om det skolemøde, som Holbergskolen i København holder torsdag aften, hvor kun børnenes mødre er velkomne.

- Det her er at gå over stregen for, hvad vi accepterer i forhold til kønsdiskrimination. Der er tale om en skoleleder, der har misforstået, hvor meget man kan gå på kompromis med de danske værdier, siger Rasmus Jarlov.

Vil ikke gå på kompromis med ligestilling

På det fædreløse møde skal der tales om mobning. Og selvom det er en god sag og et møde med gode intentioner, mener Rasmus Jarlov ikke, at ligestilling skal tilsidesættes frem for mobbeproblematikken.

- Det er jo et knæfald for nogle normer, som vi ikke accepterer i det danske samfund. Vi har nogle faste regler i Danmark, og en af dem er ligestilling. Det skal vi ikke gå på kompromis med, siger han.

Vil have mødet stoppet

Rasmus Jarlov mener, at det skal indskærpes overfor skolelederen, at kønsdiskriminering ikke må finde sted på folkeskolerne i Danmark. Endvidere mener han, at aftenens møde skal stoppes.

- Skolelederen har normalt frihed til at pleje forholdet til forældrene på den måde, som han finder bedst, men vi accepterer ikke kønsdiskriminering på danske folkeskoler. Det her er at gå over stregen.

Facebook
Twitter