K: Per Stig Møllers afbud var seriøse

De Konservatives politiske ordfører, Henriette Kjær, mener kun, der har været tale om seriøse afbud fra tidligere udenrigsminister Per Stig Møller.

Efter måneders kritik af udenrigsminister Lene Espersen for at prioritere familieferier frem for vigtige møder for udenrigsministre, er det nu tidligere udenrigsminister Per Stig Møller, der er i skudlinjen.

Men den konservative politiske ordfører, Henriette Kjær, afviser al kritik af, at partifællen Per Stig Møller ifølge Ugebrevet Mandag Morgen udeblev fra 30 procent af alle rådsmøder i Bruxelles siden 2003, da det danske EU-formandskab var vel overstået, og frem til sin afgang.

- Der er nogle helt seriøs afbud, som Per Stig Møller har foretaget. Der er møder i regeringen, der er møder i Folketinget, og der er andre møder i udlandet, der skal passes. Derfor er den en hel naturlig prioritering, som det er udtryk for.

Ministerens ånd præsenteret

Spørgsmål: Men er det er udtryk for, at han har nedprioriteret EU-samarbejdet?

- Per Stig Møller prioriterede EU-samarbejdet meget højt, og derfor kan man ikke se det på den måde. Der foregår en grundig forberedelse inden et rådsmåde, hvor man lægger linjen sammen med embedsmændene, og når man ikke kan komme, er det ministerens ånd, der bliver præsenteret ved mødet.

Det siger Henriette Kjær og tilføjer, at et afbud ikke er udtryk for, at man ikke er engageret i det møde, der bliver afholdt.

Hjælp til Espersen

Nyheden om Per Stig Møllers afbud komme til at hjælpe Lene Espersen.

For nu viser det sig, at det ikke kun er Lene Espersen, der bliver væk fra møder.

- Det er et klart udtryk for, at man som udenrigsminister ikke kan deltage i alle møder. Det vil ikke være muligt, og det vil heller ikke være fornuftigt. Der er ingen, der kan sætte spørgsmålstegn ved den måde, som Per Stig Møller har udført sit hverv som udenrigsminister. Han har været en glimrende udenrigsminister, men han har også haft sine afbud, siger Henriette Kjær.

FacebookTwitter