K: Trepartsforhandlinger løser ikke problemerne

De Konservatives beskæftigelsesordfører Rasmus Jarlov tror ikke, at trepartsforhandlingerne vil få mere end 1000 flygtninge i job

Trepartsforhandlingerne blev i dag skudt i gang mellem regeringen og arbejdsmarkedets parter. Det altoverskyggende tema er, hvordan man får flygtninge i arbejde. Men de Konservatives Rasmus Jarlovs forventninger til forhandlingerne ligger på et meget lille sted.

- En god integration, en helt perfekt trepartsforhandling kan nok rykke en lille smule, men realistisk set vil der komme flere flygtninge i løbet af de næste 3-4 uger, end de her trepartsforhandlinger vil få i jobs, siger Jarlov i Debatten på DR2 torsdag aften.

Jarlov har altså ikke tiltro til statsministers plan om at mindske udgifterne til flygtninge ved at få dem ud på arbejdsmarkedet.

- På en rigtig, rigtig god dag, så vil jeg skyde på, at der måske kommer 1000 mennesker i job på grund af trepartsforhandlingerne.

Fup og løgn i dansk politik

Rasmus Jarlov tror altså ikke, at regeringen kan indfri ambitionerne, men ordet ”fup” vil han alligevel ikke tage i sin mund.

- Nu vil jeg nødig kritisere regeringen og bruge den slags ord. Men jeg er nødt til at sige, at det løser ikke problemerne. Det gør det ikke.

De Konservatives prioritet er derfor i stedet at holde antallet, der kommer til Danmark, nede. Ifølge partiets beskæftigelsesordfører er det helt op til politikerne hvor mange, der kommer herop.

- Det er den største løgn i dansk politik, at vi ikke kan styre, hvor mange, der kommer til Danmark. Det er en politisk beslutning, hvor mange vi tager imod, lød det fra Rasmus Jarlov

Se hele udsendelsen af Debatten på DR2, når Clement Kjersgaard stiller spørgsmålet: Skal flygtninge i arbejde fra dag ét? HER