Kabell forsvarer sit eftervederlag og langer ud efter partitop

Københavns tidligere teknik- og miljøborgmester fremlægger nu regnskab over det, der er tilbage af hans omdiskuterede eftervederlag.

(Foto: Ida Guldbæk Arentsen © Scanpix)

Det udmøntede sig i en shitstorm, da det kom frem, at Morten Kabell (EL) havde udsigt til et eftervederlag på en halv million kroner, da han stoppede som teknik- og miljøborgmester i København.

Blandt andre Enhedslistens finansordfører, Pelle Dragsted, mente, at det var urimeligt, at Morten Kabell skulle få en slags dobbeltløn i sin nye stilling som vicedirektør.

Nu svarer hovedpersonen igen på Facebook:

- Nogen fremstiller det, som om jeg stikker en halv million i lommen (…) Der er godt 26.000 kroner tilbage. Gør det mig til pamper? Det må du selv vurdere, skriver Morten Kabell.

I samme opslag kritiserer han partikollegaerne på

Christiansborg
:

- Personligt er jeg både træt af og faktisk forurettet over at modtage kritik fra en som Pelle Dragsted. Han ved nemlig godt, at jeg følger partiets regler og

anvisninger
(…) Til gengæld glemmer Dragsted at fortælle, at folketingsmedlemmerne aldrig har betalt fuld partiskat til Enhedslisten. Han glemmer nemlig hver måned at betale partiskat af sit skattefrie omkostningstillæg til sin folketingsløn: cirka 5.000 månedligt. Det bør tages op af Enhedslistens Hovedbestyrelse, skriver Kabell.

Morten Kabell, der nu er vicedirektør i

konsulentfirmaet
Copenhagenize Design Co., vil donere de 26.000 kroner, der er tilbage i regnestykket til et velgørende formål, skriver han i opslaget.

Enhedslistens rotationsprincip betyder, at han ikke kunne genopstille til kommunalvalget i november.

Morten Kabell har ikke ønsket at uddybe sit opslag over for

DR
Nyheder.

Facebook
Twitter