Kaldte menneskerettighedsdomstol for ødelæggende: Sass Larsen afviser at ville trække Danmark ud af konventioner

Gruppeformanden mener tilsyneladende, at han er blevet fejlfortolket.

- Hov! - man må altså godt debattere Menneskerettighedsdomstol, konventioner mv. og være kritisk, uden samtidig at folk lægger til grund, at jeg vil udmelde Danmark ensidigt af disse, for det har jeg ikke sagt eller ment, skriver Henrik Sass Larsen på Facebook. (Foto: ASGER LADEFOGED © Scanpix)

Socialdemokratiets gruppeformand, Henrik Sass Larsen (S), tager nu bladet fra munden, efter at han i går udtrykte sig kritisk om menneskerettighedsdomstolen og internationale konventioner i TV2 News-programmet "Pind & Sass".

DR Nyheder har det meste af dagen forgæves forsøgt at få en kommentar fra gruppeformanden, der i programmet i går sagde, at Danmark har fået sig rodet ind i alle mulige internationale domstole og konventioner, og at det nu er vores opgave at rode os ud igen, så vi får herredømmet tilbage.

I en kort opdatering på Facebook lyder det nu fra Sass Larsen, at han ikke mener, at Danmark skal sig melde sig 'ensidigt' ud af internationale konventioner.

- Hov! - man må altså godt debattere Menneskerettighedsdomstol, konventioner mv. og være kritisk, uden samtidig at folk lægger til grund, at jeg vil udmelde Danmark ensidigt af disse, for det har jeg ikke sagt eller ment, skriver Henrik Sass Larsen, der også sender en stikpille til de danske medier.

- Men glæder mig til interessant snak i “Pind og Sass” om nyhedsrullen på Xborg.

Undsagt af partiformand

Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, afviste tidligere i dag, at det er partiets officielle politik, at Danmark skal melde sig ud af nogle konventioner.

- Vi har jo en fortløbende diskussion i Danmark om nogle af konventionerne og deres betydning for eksempel på udvisning af kriminelle. Det, synes jeg, er en relevant diskussion.

- Men jeg vil gerne slå fast, også så det ikke kan misforstås, at Danmark i vores øjne ikke skal udtræde af nogen konventioner, og vi kommer ikke til at arbejde for, at det bliver tilfældet, sagde hun til Ritzau.

Udtalelserne, der har fået debatten om Henrik Sass Larsens holdning til internationale konventioner til at rase, gik blandt andet på hans meget kritiske syn på menneskerettighedsdomstolen.

- Noget af det mest ødelæggende er den menneskeretsdomstol. Jeg mener, at den har blandet sig i alle mulige og umulige sager gennem tiden. Jeg mener virkelig, at det er ødelæggende, sagde han i debatprogrammet, hvor han debatterer med den tidligere Venstre-minister Søren Pind.

Henrik Sass Larsen henviste i programmet til, at domstolen over årene har fortolket menneskerettighederne dynamisk.

Den magt, domstolen har fået, har givet grobund for ekstreme bevægelser, lød analysen fra Sass.

- Hvis det stod til mig, så var noget af det bedste, vi kunne gøre, at kalde det hjem til dansk ret igen, sådan at det ikke er dem, der sidder og bestemmer, sagde han.

Facebook
Twitter