Kamal Qureshi mister ordførerposter

SF fyrer Kamal Qureshi fra posterne som sundheds- og ligestillingsordfører efter sagerne om falsk navn og snyd med en studieopgave.

Kamal Qureshi har været ordfører for sundhed og ligestilling. (Foto: DR © DR)

Kamal Qureshi mister sine ordførerposter i SF efter to sager, der har belastet tilliden mellem ham og partiet.

Hans vigtigste ordførerskab er sundhed, men han er også ordfører i spørgsmål om seksuel ligestilling og ligestilling for mindretal.MediaLinks:

- Vi har haft en længere samtale om alle de sager, der har været fremme i pressen den seneste uges tid, og vi synes faktisk, at nogle af dem er meget alvorlige - og det gør Kamal også. Derfor er vi blevet enige om, at han skal få lidt ro omkring sin person og styr på de mange sager, og på den baggrund er vi blevet enige om, at han holder en pause fra sine ordførerskaber, siger Ole Sohn.

Falsk navn og eksamenssnyd

Forholdet mellem mellem Kamal Qureshi og SF's folketingsgruppe er kommet på en alvorlig prøve, efter afsløringer af, at politikeren har brugt falsk navn i forbindelse med udlejning af et værelse - en sag hvor han er blevet meldt til politiet.

Yderligere har han ifølge Ekstra Bladet snydt med en opgave, dengang han læste til læge. Det kostede ham et halvt år ekstra på studiet.

På den baggrund tog en række SF'ere afstand fra Qureshi og Ole Sohn bad om et møde med ham, som de holdt mandag uden for Christiansborg. På mødet fik Kamal Qureshi besked om beslutningen, som han tager til efterretning.

Portræt af Kamal Qureshi
  • Født 1970 i Rawalpindi i Pakistan.
  • Har boet i Danmark siden 1974.
  • Blev færdig uddannet som læge i 2000 og arbejdede derefter på Mave-Tarm kirurgisk afdeling på Bispebjerg Hospital fra 200-2001.
  • Medlem af Folketinget siden 2001 for SF.
  • I partiet sidder han i hovedbestyrelse og er sundheds- og ligestillingsordfører.
  • Var som ung (1986-88) medlem af Radikal Ungdom.
  • Han er gift og har tre børn på 11, 8 og 4 år.