Kampvalg: Ellen Trane Nørby stiller op som næstformand for Venstre

Den forhenværende sundhedsminister stiller op som næstformand.

Arkivfoto. Ellen Trane Nørby har meldt sit kandidatur til næstformandsposten. (Foto: Philip Davali © Scanpix)

Forhenværende sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) stiller op til posten som næstformand for Venstre.

- Jeg har efter utallige opfordringer fra gode partikollegaer og bagland besluttet at stille op som næstformand for Venstre, skriver hun på Facebook.

- Det har jeg efter grundige overvejelser og mange opfordringer besluttet. Det betyder, at Venstres medlemmer og delegerede får en mulighed for at vælge, hvilken profil de vil have som næstformand, siger Ellen Trane Nørby til avisen Danmark.

Regionsformand for Venstre i Region Syddanmark, Leif Krarup, fortæller til DR, at han tidligere på aftenen har fået en sms fra Ellen Trane Nørby, der oplyser, at hun stiller op til posten.

Dermed stiller hun op mod partifællen Inger Støjberg, der også har meldt sit kandidatur efter Kristian Jensens afsked med posten.

- Jeg mener, at jeg har, hvad der skal til for at være en stærk næstformand. Det forudsætter, at man har viljen, lysten og evnerne til at lytte til, hvad der rør sig i hele vores parti, siger Ellen Trane Nørby og fremhæver, at det ikke er et spørgsmål om at være mod Inger Støjberg.

- Hun skal have en central placering, men jeg mener, at jeg vil være en stærkere næstformand i forhold til at samle partiet, siger Ellen Trane Nørby.

Kristian Jensen trak sig, samtidig med at Lars Løkke Rasmussen sagde farvel til sin formandspost i partiet.

Det er partiets politiske ordfører, Jakob Ellemann-Jensen, der stiller op som formand.

- Venstre har været igennem en meget hård tid. Den absolut vigtigste opgave for Venstres nye ledelse er, at samle partiet. Det er en kæmpe opgave. Den opgave vil jeg gerne være med til at løse, hvis venstres medlemmer, venstres 850 delegerede vælger mig som ny næstformand på det ekstraordinære landsmøde den 21. september, skriver Ellen Trane Nørby på Facebook.

Ellen Trane Nørby ønsker mandag aften ikke at udtale sig yderligere om sit kandidatur, men vil udtale sig i morgen inden Venstres gruppemøde.

Facebook
Twitter