Kampvalg hos de Radikale: Morten Helveg udfordret som spidskandidat i EU

Karen Melchior melder sig på banen som kandidat til spidskandidaturet i De Radikale.

Karen Melchior vil være sit partis spidskandidat ved det fortstående valg til EU-Parlamentet.

Det tegner ikke til blot at blive en formalitet, når de delegerede til efterårets landsmøde i Det Radikale Venstre skal vælge deres spidskandidat til næste års valg til Europa-Parlamentet.

36-årige Karen Melchior fra Islands Brygge i København melder sig nu som udfordrer til Morten Helveg Petersens post som spidskandidat til posten. Dels fordi hun ønsker en anden linje, når det kommer til regulering af internettet på EU-plan, men også fordi det er nødvendigt med en skærpet profil, siger hun.

- Jeg tror, at den interne debat op til og på landsmødet vil skærpe både min egen og Mortens profil, siger hun og fortsætter.

- Med den politiske virkelighed, som vi ser i dag, har vi brug for at skærpe vores profiler og holdninger. Vi kan ikke bare fortsætte med status quo, for så vinder man ikke valgene. Det har man set med både Clinton (Hillary, red.) og i England med Corbyn (Jeremy, red.), at hvis vælgerne ikke rigtigt kan mærke en, så kommer man ikke igennem, siger hun.

Blåstempler Helvegs indsats

Kandidaturet er ikke et udtryk for, at de Radikales nuværende medlem af den liberale ALDE-gruppe i EU-parlamentet, Morten Helveg Petersen, har gjort det dårligt, understreger hun. Men fristelsen til at forsøge sig som spidskandidat blev for stor for Karen Melchior, der ved sidste EP-valg blev valgt som sit partis 1. suppleant efter Morten Helveg Petersen, der tog det enlige radikale mandat.

Ved det valg fik hun 10.412 stemmer, mens Morten Helveg Petersen fik 76.390 personlige stemmer.

Karen Melchior erkender, at ”oddsene er imod” hende.

- Jeg vil tale stærkt for det europæiske, ligesom Morten Helveg også har gjort, men jeg tror, jeg har en lidt anden stemme, end han har, siger hun.

Hvad er det for en stemme?

- Den er lidt yngre, det er en kvindestemme og en, der er vokset op med Europa på en anden måde, end han har. Jeg har levet en stor del af mit voksne liv i andre europæiske lande.

Landsformand hilser kampvalg velkommen

Landsmødet finder sted den 15. og 16. september på Nyborg Strand. Partiets landsformand, Svend Thorhauge, hilser Karen Melchiors kandidatur velkommen.

- Jeg synes, det er dejligt for et parti, når der er nogle, der gerne vil stille op til poster. Og når der er flere, der vil stille op til de samme poster, så har vi den fordel, at så bliver der lyttet lidt ekstra.

Europaparlamentsmedlem Morten Helveg genopstiller til valget næste sommer. Nu får en udfordrer til posten som spidskandidat. (Foto: © Thomas lekfeldt, Scanpix)

Morten Helveg Petersen har ikke ønsket at kommentere på kandidaturet.

Valget til EU-Parlamentet afholdes på en dato mellem den 23. og 26. maj næste år.

Rettet: Karen Melchior fik 10.412 stemmer ved det seneste valg til Europaparlamentet.