Kan du gætte hvem forfatteren er? Læs et uddrag af 'Den hemmelige socialdemokrat'

Kan du ud fra det her uddrag af bogen gætte, hvem den hemmelige fofatter er?

Her kan du læse et uddrag af bogen Den hemmelige socialdemokrat. Kan du gætte dig frem til, hvem den anonyme forfatter mon er? (© Scanpix)

Hvordan ser dagligdagen på Christiansborg og i Socialdemokraterne i virkeligheden ud?

Det giver bogen 'Den hemmelige socialdemokrat' ifølge bogens forord et svar på.

Men hvem er forfatteren? Personen har ikke selv ønsket at stå frem med navns nævnelse, så siden det lørdag kom frem, at bogen udkom i dag, mandag, har flere - både kommentatorer og politikere - prøvet at besvare netop det spørgsmål.

En kvinde?

Nogle har gættet på, at skriveren er Mogens Jensen (S) eller den nyudnævnte transportminister Magnus Heunicke. De har begge afvist.

Bettingsiden Betsafe har Rasmus Prehn og Benny Engelbrecht som favoritter.

Andre gætter på en kvinde. Og socialdemokraterne på Christiansborg har stået i kø for at afvise, at de selv er den hemmelige forfatter. Og flere af dem har også kritiseret skriveren for ikke at fremstå ved navn.

- Jeg stiller altid gerne op og forsvarer vores partis politiske valg, men jeg anmelder ikke skønlitteratur - slet ikke, når det er skrevet af en tøsedreng (eller -pige), der ikke tør stå offentligt frem, sagde politisk ordfører Maja Panduro lørdag.

Et mangeårigt medlem

Forlaget selv forsikrer, at der er tale om en politiker, der har været medlem af Folketinget i flere år.

Bogen beskæftiger sig ifølge forlaget People's Press med interne kampe om magten, spillet mellem Bjarne Corydon, Henrik Sass Larsen og Helle Thorning-Schmidt samt dannelsen af S-R-SF-regeringen.

Hvis du er nysgerrig og gerne vil være med til at gætte, hvem den anonyme forfatter er, kan du læse et uddrag af bogen her.