Karen Ellemann: Jeg er ikke misundelig på Jakob

Der er flere familiemedlemmer i dansk politik, og det kan give jalousi.

De fleste mennesker kender følelsen af at være bare en lille smule misundelig på sine søskende.

Men den følelse er ikke til stede hos Jakob Ellemann-Jensens søster.

Karen Ellemann har været minister, gruppeformand for Venstre og folketingsmedlem siden 2007.

Alligevel er hun ikke jaloux over, at hendes bror, Jakob Ellemann-Jensen, nu går efter den største post i Venstre.

- Jeg mener ikke, at jeg overhovedet har evnerne til at være Venstres formand, sagde Karen Ellemann i Det Politiske Talkshow.

Mindre jalousi, når man selv er nået langt

Seerne kunne også møde to andre folketingsmedlemmer, der gennem mange år har haft familiemedlemmer som kollegaer. Og særligt Ida Auken (R) var imponeret over, at der ikke er den mindste smule jalousi blandt de to Ellemann-søskende.

- Jeg må bare sige, at det synes jeg, er meget flot sagt af Karen. Jeg ville sgu nok have ret misundelig, hvis det havde været mig, sagde hun.

Justitsminister Nick Hækkerup (S) har også haft flere familiemedlemmer som kollegaer på Christiansborg. Faktisk lykkedes hans bror, Ole Hækkerup, med at blive valgt til Folketinget, inden han selv gjorde.

- Faktisk havde min bror og jeg et væddemål om, hvem der kom først i den blå bog, og det gjorde han så. Jeg tror i virkeligheden også, det handler om, hvor langt man er som menneske. Når man selv har nået meget, så bliver det nemmere at unde andre, at det går rigtig godt, sagde Nick Hækkerup i Det Politiske Talkshow.

Se hele programmet her.