Karen Jespersen stærkt uenig med Birthe Rønns linje

De to venstreministre velfærdsminister Karen Jespersen og integrationsminister Birthe Rønn Hornbech ser meget forskelligt på, hvordan regeringen bør bekæmpe islamisme.

Karen Jespersen kalder Birthe Rønn Hornbechs dialogorienterede linje over for ekstremister "foruroligende". (Foto: Bax Lindhardt © Scanpix)

To af Venstres ministre støder frontalt sammen i forbindelse med, at regeringen i begyndelsen af 2009 skal beslutte sig for, hvordan den vil bekæmpe islamisme og terrorisme.

Velfærdsminister Karen Jespersen er stærkt uenig med en dialog-orienteret linje, som integrationsminister Birthe Rønn Hornbech lægger op til, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten tirsdag.

Velfærdsminister Karen Jespersen kalder flere forslag fra en embedsmandsgruppe under Integrationsministeriet for "foruroligende".

Forslag om dialog

I rapporten er der blandt andet forslag om, at der skal anvendes et afdæmpet sprogbrug over for ekstremister, at der skal laves et dialogforum med muslimer med ekstremistiske synspunkter, og at der skal formes muslimske studiegrupper i fængslerne for at få muslimer ud af stofmisbrug og kriminalitet.

- Jeg er imod flere af forslagene. De bygger på den opfattelse, at det stort set kun er terrorister, der er radikale muslimer. Men problemet med radikale muslimer omfatter langt bredere miljøer, der godt nok ikke støtter terror, men alligevel har radikale islamistiske holdninger til samfundet, siger Karen Jespersen til Jyllands-Posten.

- Man kan godt tale med repræsentanter for disse miljøer. Men man skal gøre sig helt klart, at der ikke bliver tale om partnerskaber, samarbejde eller indflydelse. Den grænse bliver slet ikke trukket i handlingsplanen, fastslår velfærdsministeren.

Står i regeringsgrundlaget

Birthe Rønn Hornbech afviser kritikken.

- Jeg mener, at forslagene flugter fuldstændig med det, der står i regeringsgrundlaget om, at vi skal forebygge islamisme og radikalisme både i udlandet og herhjemme, lyder svaret fra Birthe Rønn Hornbech.

Facebook
Twitter