Karsten Lauritzen håber på posten som gruppeformand i V

Den tidligere skatteminister vil ikke bringe sig selv i spil til posten som formand eller næstformand for Venstre.

Karsten Lauritzen vil gerne være gruppeformand, men det vigtigste er, hvad der er bedst for Venstre, siger han.

Karsten Lauritzen vil hverken være formand eller næstformand i Venstre. Det siger han i et interview med DR.

De to poster er ellers ledige efter Lars Løkke Rasmussens og Kristian Jensens exit fra partitoppen i weekenden, men direkte adspurgt om det var noget for ham, kommer svaret prompte:

- Nej, det vil jeg ikke. Jeg kunne tænke mig at vi havde et stærkt Venstre og jeg tror, i lyset af det der skete i weekenden, at det er en god ide at tænke på, hvad er bedst for partiet og ikke så meget på, hvad er bedst for en selv, siger den tidligere skatteminister.

Og det bedste for partiet vil være Jakob Ellemann-Jensen som formand og Inger Støjberg som næstformand, siger Karsten Lauritzen.

- I fællesskab kan de få, hvis de ønsker det begge to, og det håber jeg de vil, et godt og velfungerende formandskab i Venstre.

Sådan skal V-toppen se ud, hvis man spørger Karsten Lauritzen. Inger Støjberg som næstformand og Jakob Ellemann-Jensen som formand. Arkivfoto. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Jens nøRgaard Larsen)

Vil gerne være gruppeformand

At han sætter partiets ve og vel først, betyder dog ikke, at Karsten Lauritzen ikke selv har politiske ambitioner i den nye konstituering af partiet.

Adspurgt om han kunne tænke sig posten som gruppeformand, svarer Karsten Lauritzen:

- Det er ingen hemmelighed, at det kunne jeg måske, men jeg træder også gerne til side, hvis andre vurderer, at det ikke skal være mig.

Hvad kan du byde på som gruppeformand?

- Jeg har nogle ting, jeg gerne vil, men jeg siger det - og jeg mener det, at det vigtigste er, at vi tænker på, hvad der er det bedste for Venstre, og det er jo ikke noget, jeg skal vurdere alene, siger Karsten Lauritzen.

Cordsen: De er på hver sin fløj

Karsten Lauritzen mener altså, at Inger Støjberg og Jakob Ellemann-Jensen er det bedste for Venstre - selv om de er politisk set befinder sig langt fra hinanden af og til.

- Der er forskelle. Jeg tror, at den gode politik sker, når man går på kompromis og ingen bestemmer det hele og jeg tror, at Venstre kunne få en rigtig god politik på udlændinge- og integrationsområdet og på andre områder ved at Jakob og Inger møder hinanden, siger Karsten Lauritzen.

Og kompromisser vil det kræve, hvis Karsten Lauritzens ønske bliver til virkelighed, siger DR's politiske korrespondent Christine Cordsen om muligheden for Støjberg og Ellemann-Jensen som makkerpar i toppen af partiet.

- Det er jo to politikere som umiddelbart ligger på hver sin fløj i Venstre. Og hvis de skal have et makkerskab til at fungere, så er det vigtigt, at de sætter sig ned og får lavet nogle politiske kompromisser som de er fuldstændig sikre på kan holde, så de ikke får startet nye fløjkrige og en ny ledelseskrise ovenpå alt det, Venstre har været igennem, siger hun.

Hvem der skal være formand og næstformand vil blive besluttet på et ekstraordinært landsmøde, der skal afholdes i Herning den 21. september.

Her vil omkring 850 delegerede medlemmer af partiet stemme om navnene på de to hovedroller.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter