Karsten Lauritzen peger på Ellemann og Støjberg som makkerpar i front for Venstre

Den tidligere skatteminister vil ikke selv gå efter posten som næstformand.

Karsten Lauritzen og Jakob Ellemann-Jensen i samtale under åbningsdebatten i Folketinget torsdag d. 6 oktober 2016. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2016) (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Jakob Ellemann-Jensen som formand og Inger Støjberg som næstformand.

Det er ifølge tidligere skatteminister Karsten Lauritzen den ideelle opstilling i front for det Venstre, der skal rejse sig, efter at Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen lørdag trak sig fra deres poster.

Det siger han til DR Nyheder.

- Partiformand synes jeg Jakob Ellemann-Jensen skal være og næstformand Inger Støjberg. Det tror jeg er bedst for partiet

Dermed slår han samtidig fast, at han ikke selv er kandidat til posten som næstformand. Lauritzen er ellers en af de politikere, der er blevet nævnt som en mulighed som næstformand.

I stedet giver han udtryk for, at han gerne vil være gruppeformand for folketingsgruppen. Den post sidder Kristian Jensen i dag på.

Tavse kandidater

I weekenden sagde Stephanie Lose, regionrådsformand i Region Syddanmark også, at hun ikke er kandidat til posten som næstformand.

Hverken Jakob Ellemann-Jensen eller Støjberg har endnu meldt ud, om de er kandidater til de ledige poster som formand og næstformand for Venstre.

Ellemann har også her til aften fået en ny vigtig støtte, da formanden for Venstre i Region Midtjylland, Jens Nicolai Vejlgaard, har meldt ud, at han ønsker Jakob Ellemann-Jensen som ny formand.

- Personligt ser jeg gerne Jakob Ellemann-Jensen som Venstres nye formand. Han vil være et friskt pust, og en knivskarp konkurrent til det nuværende røde kabinet, skriver han.

Jens Nicolai Vejlgaard er en magtfuld person i Venstres bagland. Det var ham, der for alvor satte gang i presset fra baglandet mod Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen, da han på vegne af 23 midtjyske hovedbestyrelsesmedlemmer ringede til formanden og næstformanden og opfordrede dem til at trække sig.

Lars Løkke Rasmussen afviste i første omgang, men det skete altså alligevel få dage senere.

Flere andre store Venstre-profiler som Claus Hjort Frederiksen, Sophie Løhde og Tommy Ahlers har også givet deres støtte til Jakob Ellemann-Jensen. Her kan du se hele listen over de, der har erklæret deres støtte til Jakob Ellemann-Jensen som ny formand for Venstre.

Opdateret med oplysning om støtte fra Jens Nicolai Vejlgaard til Jakob Ellemann-Jensen.