KD overvejer sag mod regeringen: Homovielser i strid med grundloven

- Kirkeminister Manu Sareen er ikke Herre i Guds eget hus. Det er kun Herren selv, siger Kristendemokraternes formand Per Ørum Jørgensen.

- Kirkeminister Manu Sareen er ikke Herre i Guds eget hus - det er kun Herren selv.

Holmgang med regering

Med denne udtalelse gør Kristendemokraternes formand, Per Ørum Jørgensen, klar til at tage en holmgang med både regering og Folketinget, hvis lovforslaget om at tillade homovielser i kirken bliver endeligt vedtaget i juni, som det umiddelbart ser ud til at blive.

I en meningsmåling lavet blandt folkekirkens medlemmer har 15 procent svaret, at de vil melde sig ud, hvis homoseksuelle kan blive viet i kirken. Det betyder, at ca. 400.000 medlemmer nu overvejer at forlade den danske folkekirke.

- Lige nu overvejer vi det juridiske grundlag for at føre en sag til domstolene på vegne af kirken og de 400.000 danskere, der føler sig krænket på deres religionsfrihed, lyder det fra Per Ørum.

Grundlovsstridigt lovforslag

Han finder det grundlovsstridigt, at regeringen blander sig i kirkens indre anliggender og peger konkret på Grundlovens §§ 66 og 67, der handler om folkekirkens forfatning og om den ret borgerne har ret til at dyrke Gud på den måde, der stemmer med deres overbevisning.

Endnu er lovforslaget kun førstebehandlet, men skulle det vise sig at blive vedtaget, er Per Ørum og Kristendemokraterne klar til at føre deres eget korstog mod regeringen og Folketinget.

- Når vi ikke er gået videre med sagen, er det fordi vi skylder kirkeministeren at komme til fornuft, siger de kristnes politiske formand.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk