Kendtes ferietur til solen i Dubai fik opsang fra statsministeren

Mette Frederiksen advarede mod at gøre som flere danske kendte og influencere, der er rejst til Dubai på ferie.

Det er langt fra gået statsminister Mette Frederiksens (S) opmærksomhed forbi, at en række danske kendte og influencere har besøgt solskins- og feriedestinationen Dubai.

Trods myndighedernes anbefalinger om det modsatte. Samt et verdenskort, der er farvet rødt for at signalere, at udrejser frarådes.

Efter tirsdagens partilederdebat i Folketinget blev statsministeren spurgt, hvad hun synes om, at influencerne ‘lever sommerlivet, mens vi andre rendet rundt i restriktionsland.’

- Jeg tror jeg skal pålægge mig selv lidt restriktioner, inden jeg udtaler mig om det, sagde Mette Frederiksen og trak vejret dybt.

- Der er en grund til, at verden er gået i rød. Der er en grund til, at vi overfor alle - inklusive dansk erhvervsliv, som vi lever af og er afhængige af i det her land - virkelig anmoder om, at man ikke rejser ud. Det er virkelig vigtigt, at alle lytter efter det.

Alva Madsen, kendt fra DR3-dokumentarserien 'Fars pige', er blandt dem, der er rejst til Dubai på ferie. (Foto: © PRIVATFOTO, Alva Madsens Instagram)

Mutation bragt hjem fra Dubai

I ugens løb kom det frem, at en særligt smitsom sydafrikansk mutation af coronavirus nu også er konstateret i Danmark. Varianten kan spores tilbage til en rejse til netop Dubai.

I forvejen breder en britisk mutation sig i samfundet og medvirker til, at den nuværende nedlukning af samfundet formentlig skal fortsætte længere end 7. februar som hidtil planlagt.

Det sagde statsministeren efter partilederdebatten. Se klippet herunder.

- Det, der sker, når folk rejser ud i den her tid, er, at man risikerer at tage mutationer med til Danmark, som er med til at underminere vores epidemikontrol og dermed jo kan smitte andre og det, der er værre.

- Så det er virkelig, fordi vi mener, det er farligt at rejse ud, og det håber jeg, at flere vil lytte efter, sagde Mette Frederiksen.