Khader bøjer sig for Fogh

Ny Alliance bringer ikke regeringen i mindretal i sagen om de afviste irakiske asylsøgere. Naser Khader siger, at han har fået en udstrakt hånd, og at Ny Alliance får indflydelse på aftalen.

Naser Khader har forhandlet med Anders Fogh Rasmussen det meste af formiddagen. (© DR)

Regeringen kommer ikke i mindretal i sagen om de afviste irakiske asylsøgere. Ny Alliance vil alligevel ikke støtte Pia Christmas Møller og den øvrige opposition i sagen.

Naser Khader oplyser, at han og statsminister Anders Fogh Rasmussen er blevet enige om en formulering, Ny Alliance kan støtte. Også Dansk Folkeparti har nikket ja.

- Vi har fået en udstrakt hånd, som vi bakker op om, siger Naser Khader.

- Jeg regner med, at vi kommer i realitetsforhandlinger så vi kan påvirke aftalen, tilføjede han.

Regeringen skal søge flertalAftalen med regeringen indebærer, at Folketinget i morgen vedtager, at regeringen skal søge at sikre, at der er flertal bag asylaftalen i Folketinget.

Den fulde ordlyd er: I det Folketinget udtaler sin tillid til regeringen og konstaterer, at der er indgået en asylaftale med en række forbedringer for afviste asylansøgere, specielt i forhold til børns vilkår, opfordres regeringen til, at tage de fornødne skridt med henblik på at sikre et flertal i Folketinget bag aftalen.

Det betyder, at der skal nye forhandlinger til med Ny Alliance.

Statsminister Anders Fogh Rasmussen siger, at han er meget tilfreds med at have en aftale, som både Ny Alliance og Dansk Folkeparti er med i.

Peter Skaarup fra Dansk Folkeparti siger, at partiet står fast på den oprindelige aftale.