Khader: Burkaforbud hån mod kvinder

Den konservative integrationsordfører skælder ud på DF for at rejse burka-forbud i folketingssalen. Selv håber han, det kan gennemføres om nogle år.

Den konservative integrationsordfører skælder ud på DF for at rejse burka-forbud i folketingssalen. Selv håber han, det kan gennemføres om nogle år. (Foto: © Keld Navntoft, Scanpix)

Den konservative integrationsordfører Naser Khader oplever det som stærkt generende, at Dansk Folkeparti i folketingssalen i dag foreslår de muslimske klædedragter burka og niqab forbudt i det offentlige rum.

- Det eneste, de er ude på, er at drille Det Konservative Folkeparti. Det synes jeg faktisk er en hån mod de mange kvinder, der bliver undertrykt rundt om i verden og bliver tvunget til at bære burka, raser Naser Khader, der selv er ordfører på sagen i folketingssalen i dag.

Uændret holdning

Naser Khader foreslog selv et forbud mod burka og niqab på sit partis sommergruppemøde i august og fastholder sin kritik af klædedragterne:

- Jeg synes stadigvæk, det er stærkt kvindeundertrykkende. Det er mobilt fængsel. Det er et islamistisk symbol, siger han og bruger dermed præcist samme ord som i august.

Går imod forbud nu

Naser Khader vil dog gå imod et forbud i dag, fordi regeringens jurister har erklæret det i strid med grundloven. Selv om Naser Khader er uenig med juristerne, der ser dragterne som "religiøse symboler". Selv mener han, de er "politiske symboler".

Regeringens burkaudvalg er i øjeblikket ved at undersøge, hvor mange der bruger klædedragterne, og hvor stort et problem, de udgør. Men Naser Khader regner ikke med, at et forbud kommer den vej. Til gengæld håber han, at juristernes syn på et burkaforbud vil ændre sig med tiden.

- Jeg ved ikke om fem år, om juristerne måske vil have en anden fortolkning, siger Naser Khader.