Khader: Konventionshensyn bruges som et hold kæft-bolsje

DF vil se bort fra konventioner ved forhandlinger om antiradikalisering, og også K kender til problemet.

K-integrationsordfører Naser Khader ved sidste-behandling af paratiets forslag om forbud mod at bære burka i det offentlige rum. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

Når Folketinget efter påske skal diskutere, hvordan man bekæmper radikalisering bør hensynet til internationale konventioner parkeres uden for forhandlingslokalet, mener DF, og det samme mener Naser Khader (K).

DF-formand Kristian Thulesen Dahl er træt af, at politiske forslag tidligt i processen bliver afvist med argumentet om, at det vil stride mod Danmarks internationale forpligtelser, skriver Jyllands-Posten.

Også De Konservative har oplevet at få forslag skudt ned med det argument, fortæller integrationsordfører Naser Khader.

Et hold kæft-bolsje

- Ind imellem bruges konventionshensyn som et hold kæft-bolsje. Man fornemmer, at man ikke har gjort sig umage, siger Naser Khader.

Han henviser til det forslag om at forbyde burkaer, som De Konservative stillede i 2009. Det trak partiet tilbage, da Justitsministeriet vurderede, at det ville stride mod både grundloven og Den Europæiske Menneskeretskonvention.

Men siden indførte Frankrig et burkaforbud, og det viser efter Khaders mening, at der ikke var hold i konklusionen om, at det var i strid med de internationale forpligtelser.

/ritzau/