Khader mener en FN-styrke bør true israelske fly

Udenrigspolitisk Nævn er indkaldt til hastemøde her til morgen for at diskutere krisen i Mellemøsten. De radikale mener raketterne nu skal rettes mod de israelske fly.

Det er ikke nok at blive ved med at sige, at der bør være våbenhvile, jeg mener at man skal sige, at der skal være øjeblikkelig standsning af kamphandlingerne. Ellers eksploderer hele Mellemøsten, mener den radikale udenrigsordfører Naser Khader. (Foto: Liselotte Sabroe © Scanpix)

Udenrigspolitisk Nævn er mødtes her til morgen for at diskutere FN's krav om en international undersøgelse af drabene mindst 54 civile i den libanesiske by Qana.

Udenrigsminister Per Stig Møller skal senere i dag mødes med sine EU-kolleger for at drøfte krisen. Han håber at EU i dag kan finde fælles fodslag i forhold til krisen. Det sagde han umiddelbart inden han her til morgen gik til møde i Folketingets Udenrigspolitiske nævn:

- Jeg håber at EU får en fælles linie, så kamphandlingerne og de evige bombardementer ophører. Og så håber jeg, at forudsætningerne for en våbenhvile skabes, siger Per Stig Møller til Radioavisen og fortsætter:

- Det betyder, at Libanon skal have kontrol over hele Libanon - man kan ikke have private militser der render rundt og udløser krige, som Libanons regering ikke kendte noget til. Og så selvfølgelig gøre det klart for Israel, at Israel er gået for langt i sine svar til Hiz-Bollah, sagde Per Stig Møller til Radioavisen.

R: Regeringen for passiv

Men hos De radikale mener udenrigsordfører Naser Khader, at udenrigsministeren er for passiv:

- Det er ikke nok at blive ved med at sige, at der bør være våbenhvile, jeg mener at man skal sige, at der skal være øjeblikkelig standsning af kamphandlingerne. Ellers eksploderer hele Mellemøsten - vi sidder i Sikkerhedsrådet, vi har meget at skulle have sagt, jeg synes godt, at vi kunne gøre mere end vi har gjort hidtil, siger Naser Khader til Radioavisen.

Khader: Skyd de israelske fly ned

Naser Khader mener, at en FN-styrke på 10-15.000 soldater bør sendes til Libanon med tilladelse til at skyde israelske fly ned:

- Målet er selvfølgelig ikke at skyde israelske fly ned, men hvis israelerne i fremtiden overflyver Libanon, så skal de forvente at blive skudt ned. På samme måde skal styrken også hindre Hiz-bollah.