Khader og Gerner undgår konfrontation

Hverken Naser Khader eller Elsebeth Gerner Nielsen deltager i et gruppemøde i Det Radikale Venstre i dag. Khader har ellers i en mail kritiseret Gerner Nielsen for at gå islamisternes ærinde.

Elsebeth Gerner Nielsen tog tørklæde på for at vise, at påklædning ikke har noget med ytringsfrihed at gøre. (Foto: Lars Rievers © Scanpix)

Hverken Naser Khader eller Elsebeth Gerner Nielsen deltager i et gruppemøde i Det Radikale Venstre i dag.

Naser Khader har ellers sendt en mail til folketingsgruppen og en række andre i partiet, hvor han går skarpt i rette med Elsebeth Gerner Nielsen.

Baggrunden er, at Gerner Nielsen i sidste uge optrådte med et tørklæde for at demonstrere, at ytringsfrihed ikke har noget med påklædningen at gøre.

Aktionen var også en reaktion på Søren Krarups sammenligning af tørklæder med nazisymboler.

Går islamisternes ærinde

Naser Khader mener, at Elsebeth Gerners aktion er at gå i den modsatte grøft i forhold til Søren Krarup.

- Elsebeth, du går islamisternes ærinde. Det er lige noget, de kan brug i deres kamp for at tvinge flere kvinder til at gå med tørklæde, skriver Naser Khader i mailen, som Jyllands-Posten har fået fat i.

Hverken Naser Khader eller Elsebeth Gerner Nielsen har villet kommentere sagen yderligere.

Kritik fra chefredaktør

Ole Dall, der udover at være chefredaktør for den radikale avis Skive Folkeblad også er medlem af partiets hovedbestyrelse, er enig i kritikken af Elsebeth Gerner Nielsen.

I en leder i avisen har han kaldt det ærgerligt, at hun er faldet for et mislykket profileringsstunt for danske værdier.

Jelved: Der er ingen sag

Forud for gruppemødet sagde den radikale leder Marianne Jelved, at hun ikke kan se nogen sag.

- For mig er det afgørende at være i et parti, hvor man kan bruge sin ytringsfrihed som man vil. Og også da Elsebeth tog tørklæde på i sidste uge, var der uenighed om det, sagde Marianne Jelved.

Hun regner ikke med, at sagen ville blive drøftet på gruppemødet eftersom, hverken Naser Khader eller Elsebeth Gerner deltager.