Kilder: Løkke satte regeringens overlevelse på spil under partiledermøde

Statsminister Lars Løkke Rasmussen satte i går aftes De Konservative under maksimalt pres. Han truede med at trække regeringen, hvis K står fast på mistillid til Eva Kjer Hansen (V).

Lars Løkke Rasmussen har endnu ikke kommenteret De Konservatives krav om, at Eva Kjer Hansen skal træde tilbage som minister. (Foto: Ólafur Steinar Gestsson © Scanpix)

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) gjorde det klart under gårsdagens møde i Statsministeriet med de borgerlige partiledere, at hele regeringen vælter, hvis De Konservative står fast på at udtrykke mistillid til miljøminister Eva Kjer Hansen (V).

Det fortæller kilder tæt på processen til DR Nyheder.

Dermed gjorde statsministeren sagen om landbrugspakken til et spørgsmål om selve regeringens overlevelse.

Ifølge DR Nyheders oplysninger har Lars Løkke Rasmussen ovenikøbet bedt Eva Kjer Hansen om at blive på sin post foreløbig, og onsdag morgen er hun også mødt på arbejde i Miljø- og Fødevareministeriet.

De Konservative har flere gange understreget, at partiet fortsat bakker op om regeringen, men at tilliden til Eva Kjer Hansen er væk.

Lars Løkke Rasmussen har endnu ikke kommenteret De Konservatives krav om, at Eva Kjer Hansen skal træde tilbage som minister.

I Folketingets kalender står der, at Venstre holder gruppemøde på Christiansborg klokken 12, men det er aflyst. Ifølge partiets pressetjeneste skete det dog allerede i går - inden balladen om Eva Kjer Hansen begyndte at rulle.

Eva Kjer Hansen er klokken 14.45 kaldt i åbent samråd om Bæredygtigt Landbrugs indflydelse på Miljø- og Fødevareministeriets politik.

Sagen kort

  • 14. februar skriver Berlingske, at flere forskere er uenige med regeringen i, at den nye landbrugs- og miljøpakke kommer til at gavne naturen. De anklager regeringen for "kreativ bogføring" og "misinformation".

  • Eksempelvis medtages de senere års opnåede positive miljøeffekter, så regnestykket kommer til at se bedre ud i 2016, når landmændene får lov at bruge mere gylle eller kunstgødning.

  • 15. februar: Under en teknisk gennemgang af landbrugspakken for de blå partier kommer det frem, at pakken samlet set vil betyde en forringelse for miljøet. Det får rød blok til at kræve samme gennemgang.

  • Derfor blev der tirsdag afholdt en høring af forskere og et samråd med miljø- og fødevareministeren. Få timer efter udtrykker De Konservative mistillid til Eva Kjer Hansen.

https://www.facebook.com/DRNyheder/posts/1124056287644894

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk