Tema Terror i Bruxelles

Kjærsgaard efter Bruxelles-angreb: Nu er det nok

Jeg er træt af at gentage, at vi skal leve som før, siger folketingsformand. Radikaliserede skal ud af spillet

Folketingets formand Pia Kjærsgaard lægger blomster foran den Belgiske ambassade på Østerbro i København. (Foto: JENS ASTRUP © Scanpix)

Det må aldrig blive hverdag at fordømme terrorisme, gå til mindehøjtideligheder og holde et minuts stilhed for ofrene. Nu må det være nok.

Sådan lyder budskabet fra Folketingets formand, Pia Kjærsgaard (DF), der torsdag taler ved en mindehøjtidelighed for ofrene for det seneste blodige angreb på europæisk jord, der fandt sted i Belgiens hovedstad, Bruxelles, tirsdag.

Terror i Bruxelles

Belgiens hovedstad blev tirsdag 22. marts ramt af terrorangreb i lufthavnen Zaventem og i et metrotog, der befandt sig på stationen Maelbeek nær EU-institutionerne i det centrale Bruxelles. Islamisk Stat hævder at stå bag. Følg dækningen på dr.dk her.

Gå til tema

- Faktisk har jeg selv nået et punkt, hvor jeg er ved at være en smule træt af at gentage, at det er vigtigt, vi lever videre som før, og at den største trussel mod os er vores egen frygt, siger Pia Kjærsgaard.

- Der kommer et tidspunkt, hvor selv åbne, frie samfund må sige: Nu er det nok. Ligesindede som dem, vi har set stå bag de seneste angreb i Paris og Bruxelles, skal tages ud af spillet, siger hun i sin tale.

- De prædikanter, der står bag deres hjernevask og radikalisering, skal tages ud af spillet. Ellers taber vi, lyder det fra Pia Kjærsgaard.

Mindehøjtideligheden er arrangeret af samtlige ungdomspartier i Danmark og finder sted foran den belgiske ambassade i København.

Selvmordsangrebene i Bruxelles fandt sted tirsdag, og de har kostet mindst 31 livet, mens antallet af sårede er opgjort til 300.

/ritzau/