Kjærsgaard: Kluntet skrevet af Langballe

Pia Kjærsgaard forstår ikke Jesper Langballes støtte til Lars Hedegaard. Samtidig kalder SF's formand Langballes debatindlæg for et historisk lavpunkt i den danske debat.

Pia Kjærsgaard forstår ikke, hvorfor Jesper Langballe forsvarer Lars Hedegaard. (© DR)

Dansk Folkepartis formand forstår ikke, hvorfor Jesper Langballe bliver ved med at forsøge at redde trykkefrihedsselskabets formand ud af den suppegryde han endte i, da han sagde, at muslimske mænd voldtager deres døtre.

Pia Kjærsgaard siger, at hun aldrig ville have skrevet et debatindlæg, som det Langballe har fået trykt i dagens udgave af Berlingske Tidende.

Her skriver DF'eren Jesper Langballe:

"Selvfølgelig skulle Lars Hedegaard ikke have sagt, at der er muslimske fædre, der voldtager deres døtre, når sandheden i stedet synes at være, at de nøjes med at slå døtrene ihjel (de såkaldte æresdrab) - og i øvrigt vender det blinde øje til onklers voldtægt."

Ville ikke have skrevet sådan - men der findes æresdrab

- Jeg ville ikke have skrevet det på den måde, der er stor forskel på Jesper Langballe og mig i den sammenhæng, siger Pia Kjærsgaard.

Hun tilføjer, at man dog må konstatere, at der er æresdrab i Danmark og, at der er muslimske piger, der bliver voldtaget af deres familie.

- Der, hvor jeg synes Jesper Langballe går galt i byen, er, at det er kluntet skrevet. Og så synes jeg, at han og Søren Krarup - og det har jeg sagt til dem - skal lade være med at forsvare Lars Hedegaard.

Søvndal: Det er jo racisme

Jesper Langballes debatindlæg er blevet mødt med kritik både af den kilde han henviser til om voldtægter i muslimske familier og af politikerkolleger.

SF's formand siger, at med Langballes indlæg, har vi nået et nyt lavpunkt i den danske debat.

- Det er jo rendyrket racisme og stigmatisering af en meget stor gruppe mennesker, siger Villy Søvndal.

- Vi ved jo alle godt, at der findes såkaldt ærerelateret vold sted i visse muslimske miljøer. Men incest og jalousidrab er jo desværre kun alt for ofte forekommende også i den etnisk danske kultur, tilføjer han.

Facebook
Twitter