Kjærsgaard kræver opgør med konventioner

Pia Kjærsgaard kræver nu et opgør med internationale konventioner: De skal tjekkes og have en udløbsdato. Også hårdt udfald mod Birthe Rønn Hornbech.

Dansk Folkepartis formand Pia Kjærsgaard vil nu have et opgør med de internationale konventioner.

De aftaler, Danmark har skrevet under på, skal til kritisk eftersyn. Og nye konventioner skal forsynes med en automatisk udløbsdato, kræver Pia Kjærsgaard.

Samtidig retter hun et hårdt angreb på Venstres integrationsminister Birthe Rønn Hornbech, som kaldes "fuldstændig totalt forvirret" og uansvarlig i sin behandling af sagen om statsborgerskab til statsløse palæstinensere.

Komplet forældede

Pia Kjærsgaards udfald mod konventionerne kommer i hendes ugebrev mandag. Her erklærer hun, at mange af konventionerne idag er komplet forældede.

- Vi skal have et grundigt eftersyn af de konventioner, vi har tilsluttet os, skriver Pia Kjærsgaard.

- Opfylder de deres formål ? Er de tidssvarende ? Gavner de Danmark ?

Automatisk udløb

Hun foreslår også, at Danmark for fremtiden tilslutter sig konventioner på åremål, dvs. de skal simpelthen have en udløbsdato.

Har resultatet af en konvention så været godt, kan den fornys for et nyt åremål. Har det været skidt, er konventionen ude af kraft, siger DF's formand.

Kriminelle overhaler indenom

Baggrunden for hendes udfald mod konventionerne er sagen om statsløse, der nu tildeles dansk statsborgerskab uden om alle krav om sprog, indfødsretsprøve, straffeattest osv., fordi Danmark har tiltrådt en FN-konvention fra 1954 om statsløse.

- Så kan en kriminel palæstinenser overhale (...) indenom og "tiltuske" sig et statsborgerskab på baggrund af en konvention, der blev til på baggrund af to verdenskriges rædsler, skriver Pia Kjærsgaard i sit ugebrev.

Forvirret Birthe Rønn

Pia Kjærsgaard kritiserer også integrationsminister Birthe Rønn Hornbech, der lover dansk pas til flere hundrede statsløse, hvis krav i årevis er blevet tilsidesat:

- Birthe Rønn er fuldstændig totalt forvirret omkring den her sag, siger Pia Kjærsgaard til Politiken.dk.

- Det er selvfølgelig helt uacceptabelt og fuldstændig uansvarligt. De her mennesker skal behandles på lige fod med alle andre.