Kjærsgaard kritiseres for retorikken

Selvom statsministeren og udenrigsministeren gentagne gange har bedt religiøse ledere og politikere herhjemme om at hjælpe med at "tale Muhammed-konflikten ned", så fortsætter lederen af Dansk Folkeparti den hårde retorik.

Pia Kjærsgaard tager sig ikke af, at hun kritiseres for at bruge for hård retorik. (Foto: Claus Fisker © Scanpix)

I Pia Kjærsgaards ugebrev der offentliggøres mandag, omtaler DF-lederen Islamisk Trossamfund sådan her:

"Det er nærliggende at konkludere, at Islamisk Trossamfund er befolket med ynkelige, løgnagtige mænd med et bekymrende betændt demokrati- og kvindesyn. De er fjenden indefra. Den trojanske hest i Danmark. En slags islamisk mafia, der giver os et tilbud, vi ikke kan sige nej til: Sig undskyld, ellers… "

Usmart

Og det er usmart lyder det fra to venstrefolk fra Folketingets udenrigsudvalg:

- DF er ikke medlem af regeringen, og vi hører jo tilsvarende meldinger fra den anden side som også er helt hen i vejret, men jeg siger bare, at det ikke er hjælpsomt med en meget skarp retorik i de her dage, hvor situationen er ophedet, siger Kristian Pihl Lorentzen til Politiken.

Hanne Severinsen der også sidder i udenrigsudvalget for Venstre er enig:

- Det her passer selvfølgelig ikke særlig godt med regeringens indsats, og nu må vi stå fast på at vi skal videre i denne her sag, siger hun og kalder ugebrevet for "ikke så smart".

Benzin på bålet

SFs formand Villy Søvndal er chokeret over Pia Kjærsgaard:

- Politikere, diplomater, erhvervsledere, organisationsfolk og privatpersoner gør i disse timer det bedste, de har lært, for at dæmpe konflikten og redde Danmark ud af den værste udenrigspolitiske krise i mands minde. Små fremskridt er gjort, men hvad gør Pia Kjærsgaard i disse kritiske timer? Slynger benzin på det bål, hele Danmark lige nu forsøger at slukke, skriver Søvndal i en pressemeddelelse.

Kjærsgaard: Sådan er jeg!

Pia Kjærsgaard er ikke overrasket over, at nogle politikere "af politiske årsager" - mener, at ugebrevet er med til at optrappe situationen:

- Det kan jeg ikke tage mig af. Jeg bakker op om regeringen, men jeg vil foreholde mig retten til at angribe dem, der angriber Danmark, uanset hvad andre mener. Sådan er det. Ellers ville jeg ikke være mig, siger hun til Politiken.

Facebook
Twitter