Kjærsgaard må forsvare sig mod Breivik

Der vil være værdidebat om indvandrere i den kommende valgkamp. Det siger Pia Kjærsgaard, som afviser at tie.

Ved dagens pressemøde kredsede spørgsmålene om Dansk Folkepartis mulige ansvar for at inspirere den norske massemorder. (© DR)

Selvom Norge stadig gennemlever efterdønningerne efter massakren på Utøya, så forventer Pia Kjærsgaard og Dansk Folkeparti, at den kommende valgkamp i Danmark vil indeholde en værdidebat om indvandrere.

- Anders Breivik må aldrig lukke debatten, siger Pia Kjærsgaard med henvisning til den norske massemorder.

Hun måtte bruge lang tid på pressemødet ved partiets sommergruppemøde på at lægge afstand til Anders Breivik, hvor spørgsmålene igen og igen kredsede om Dansk Folkepartis mulige ansvar for at inspirere den norske massemorder.

Jeg tror ikke vi kommer videre

- Det er alene hans skyld ingen andens. Vi har brugt flere uger til at lægge afstand til Breivik, og jeg tror ikke, vi kommer videre, siger Pia Kjærsgaard.

Hun indledte pressemødet på det idylliske Hindsgavl Slot ved Middelfart med at få tårer i øjnene, da hun mindedes de dræbte i Norge.

- Det er ikke til at kapere, at det er børn, som er blevet likvideret af en kynisk massemorder. Man græder i hjertet, lød det fra Pia Kjærsgaard.

Hun fastslog samtidig, at Dansk Folkeparti i modsætning til Fremskrittspartiet i Norge og Sverigedemokraterne ikke vil ændre på partiets tone i indvandrerdebatten.

DF skal være ægte

- Vi skal under ingen omstændigheder lave os selv om. Det vil være helt forfejlet at sige, at der er ting, vi har fortrudt. Vi skal være ægte, og så er der vælgerne, der afgør, om de er enige i vores holdninger, siger Pia Kjærsgaard.

Normalt bruger Dansk Folkeparti sommergruppemødet til markante udmeldinger i udlændingedebatten. Men denne gang var udlændingene erstattet af krav om at nedlægge regionerne og skærpe den omstridte toldkontrol ved Danmarks grænser.

Pia Kjærsgaard afviser dog, at Dansk Folkeparti trods udtalelser om det modsatte har lagt bånd på sig selv.

- Det, der skete i Norge, har ikke ændret én eneste ting i planlægningen af sommergruppemødet, siger Pia Kjærsgaard.

Facebook
Twitter