Kjer Hansen og Frevert koster V og DF stemmer

Balladen om socialminister Eva Kjer Hansen koster Venstre mange stemmer. DF går til gengæld kun en smule tilbage trods Frevert-sagen, viser ny måling.

Socialminister Eva Kjer Hansens udtalelser om social ulighed er sandsynligvis forklaringen på, at Venstre går markant tilbage. (Foto: Bjarke Ørsted © Scanpix)

En ny meningsmåling viser, at Venstre og Dansk Folkeparti tilsammen har mistet 3,6 procentpoint af vælgernes tilslutning på en måned.

En vælgerflugt på 2,6 procentpoint har den seneste måned reduceret Venstres andel af stemmerne til 28,1 procent. Partiet ligger nu under valgresultatet fra februar. Det viser en meningsmåling, som Greens Analyseinstitut har foretaget for dagbladet Børsen.

Venstres tilbagegang kan meget vel skyldes socialminister Eva Kjer Hansens udtalelser om social ulighed - udtalelser hun senere trak tilbage efter pres fra statsministeren.

Uligheds-debat koster stemmer

Venstres politiske ordfører, Jens Rohde, betragter tilbagegangen som en "krusning på overfladen" og mener, at hans parti er tilbage i sadlen efter turbulensen omkring socialminister Eva Kjer Hansen.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at vi har været ude i en turbulens omkring lighedspolitikken, men statsministeren har gjort vores linje klar, og nu skal vi bevise, at vi holder fast i det spor, regeringen har ført siden 2001, siger Jens Rohde.

DF slipper billigt

Undersøgelsen, som er foretaget i begyndelsen af denne uge, viser også, at Dansk Folkeparti er gået tilbage med 0,9 procentpoint til 12,6 procent af stemmerne. Dermed har Venstre og DF tilsammen mistet 3,6 procentpoint af vælgernes tilslutning på en måned.

Men det er billigt sluppet, når man tænker på al den negative medieomtale, som Frevert-sagen har givet, lyder vurderingen fra DFs finansordfører Kristian Thulesen Dahl.

- De skiftende forklaringer giver en usikkerhed hos vælgerne. Derfor er det også tilfredsstillende, at tilslutningen er så høj til Dansk Folkeparti, når nu målingen er foretaget i de dage, hvor partiet har været i mediernes søgelys, siger Kristian Thulesen Dahl.

FacebookTwitter