Kjers sidste hilsen til K: Giver Lunde en megafon i gave

Eks-minister Eva Kjer Hansen gav Esben Lunde Larsen en megafon ved overdragelsen i Miljø- og Fødevareministeriet.

Eva Kjer Hansen gav en megafon i gave til Esben Lunde Larsen under ministeroverdragelsen. (© (c) DR)

Som en allersidste hilsen til De Konservative gav Eva Kjer Hansen (V) en megafon i gave til den nye miljø- og fødevareminister, Esben Lunde Larsen.

- Når du har noget, du gerne vil fortælle, og især når det er nogle tal, du gerne vil ud med, så brug megafonen. Sådan så du er sikker på at det kommer ud til hele landet:

- Men brug den også, sådan så du er sikker på, at alle i lokalet har hørt, hvad det er, du siger, lød det spydigt fra Eva Kjer Hansen.

Hun har igennem hele det tumultariske forløb om landbrugspakken fastholdt, at alle tal var lagt åbent frem og samtidig afvist, at miljøregnskabet bag den omstridte pakke var udregnet på en misvisende måde.

De Konservative har haft det fuldstændig modsatte synspunkt og stod fast på mistilliden til Eva Kjers Hansen, der lørdag trak sig som miljø- og fødevareminister.

På Twitter har landbrugsordfører Rasmus Jarlov (K) da også allerede svaret på Eva Kjer Hansens stikpille:

Efter ministeroverdragelsen stod det klart, at Eva Kjer Hansen ikke fortryder noget i forløbet:

- Jeg kan ikke sige, at tallene er urigtige, når jeg mener, at de er rigtige og i det hele taget lagt åbent frem. Et eller andet sted er der vel også en accept af det, når nu lovforslaget er stemt igennem, sagde Eva Kjer Hansen:

- Jeg kan ikke se, at jeg kunne have gjort noget anderledes, lød det.

Sagen kort:

  • Tirsdag eftermiddag presser De Konservative på et samråd - forgæves - miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen til at erkende, at landbrugspakken ikke er så miljøvenlig, som den giver sig ud for at være.

  • Få timer senere udtrykker De Konservative mistillid til Eva Kjer Hansen som minister. Krisen eskalerer for alvor, da Lars Løkke Rasmussen indkalder de blå partiledere til møde samme aften. Han vil finde ud af, om der er stadig er flertal for, at Venstre-regeringen skal fortsætte.

  • Onsdag eftermiddag truer statsministeren så med at udskrive folketingsvalg, hvis De Konservative vælter Eva Kjer Hansen.

  • På en stribe møder på Marienborg lykkes det ikke for statsministeren at tale De Konservative fra at afsætte Eva Kjer Hansen - og som konsekvens trækker hun sig lørdag som minister.

  • Mandag udnævner Løkke så Esben Lunde Larsen som ny miljø- og fødevareminister - og Ulla Tørnæs overtager hans post som uddannelses- og forskningsminister.

https://www.facebook.com/DRNyheder/videos/1127497843967405/