KL-forhandler i klemme på hjemmebane

Michael Ziegler bliver nu opfordret flere steder fra til at stoppe den aggressive stil i forligsinstitutionen med Danmarks Lærerforening. (© DR København)

Smid lockoutvarslet i skraldespanden og gå i stedet i realitetsforhandlinger med Danmarks Lærerforening. Sådan lyder et forslag ifølge Politiken fra tre partier før næste byrådsmøde i hjemkommunen hos KL's topforhandler, Michael Ziegler.

Forslaget er stillet af de radikale, Dansk Folkeparti og SF i Høje-Taastrup Kommune, og med Socialdemokratiet i en uafklaret position risikerer borgmester Michael Ziegler (K) at havne i den besynderlige situation, at han som borgmester skal opfordre KL til at kalde den lockout tilbage, han selv har advokeret kraftigt for.

'"Byrådet i Høje-Taastrup Kommune er stærkt betænkelig ved forhandlingssammenbruddet i overenskomstforhandlingerne mellem Danmarks Lærerforening og KL. (...) Vi opfordrer derfor KL til at tilbagekalde sit lockoutvarsel, og vi opfordrer begge parter til at indgå i seriøse realitetsforhandlinger omgående", hedder det ifølge Politiken i forslaget fra de tre partier.

Ringe i vandet

Det er er formuleret som et åbent brev til Danmarks Lærerforening og KL's løn- og personaleudvalg, hvor Michael Ziegler selv er formand og mandag skal mødes med lærerformand Anders Bondo Christensen i Forligsinstitutionen.

"Fra start har der ikke været tale om reelle forhandlinger. Du går normalt ikke hen til din forhandlingspart og siger, at du skal komme med en indrømmelse, ellers kan vi ikke tale sammen. Der går den galt, og derfor mener jeg, at KL skal tilbagekalde lockoutvarslet", siger viceborgmester Lars Prier (DF) til Politiken.

Lærerkonflikten ser ud til at brede sig som ringe i vandet i form af protestaktioner i lokale byråd, skriver Politiken. I Albertslund har Enhedslistens byrådsmedlem, Helge Bo Jensen, foreslået en vedtagelse om, at kommunen skal "meddele KL, at vi ikke deltager i den planlagte lockout".

Stop den aggressive stil

Kommunens borgmester, Steen Christiansen (S), sidder også i KL's løn- og personaleudvalg, men risikerer ikke umiddelbart et politisk nederlag. SF bakker nemlig ikke Enhedslisten op, selv om byrådsmedlem Birgit Hauer deler kritikken af KL:

"KL's retorik og måde at gribe forhandlingerne an på har været meget lidt gavnlige for folkeskolen", siger hun til Politiken.

I København skal Borgerrepræsentationen på torsdag behandle et forslag fra BR-medlem Rikke Lauritzen (EL):

"Vi foreslår, at BR samlet opfordrer KL til øjeblikkeligt at stoppe den aggressive stil og gå til forhandlingsbordet. Derudover ønsker vi ikke at deltage i en eventuel lockout af lærerne. Vi er klar til at melde os ud af KL, hvis det kommer dertil", siger hun til Politiken.

Også i Gladsaxe skal byrådet i denne uge behandle et lignende forslag. Politiken forsøgte søndag forgæves at få en kommentar fra Michael Ziegler.

Facebook
Twitter