KL-næstformand trækker sig: Erstattes af Aarhus-borgmester

Erik Nielsen (S) stopper som næstformand i Kommunernes Landsforening efter eget ønske.

Den 62-årige socialdemokrat Erik Nielsen har været borgmester i Rødovre siden 1994. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Rødovres borgmester, Erik Nielsen (S), trækker sig fra sin post som næstformand i Kommunernes Landsforening (KL) efter eget ønske. Det oplyser KL.

- Det har været uhyre spaædende at være med i front i kampen for det kommunale Danmark, og jeg ser frem til at fortsætte som medlem af KL's bestyrelse. Men tiden er inde til at overlade næstformandsposten til en anden, udtaler Erik Nielsen.

Han erstattes som næstformand af Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S).

Thomas Kastrup-Larsen (S) overtager formandsposten for KL's Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalg, som Bundsgaard indtil nu har varetaget.

KL-formand Martin Damm (V) er ked af at måtte sige farvel til Erik Nielsen som næstformand:

- Men jeg respekterer Eriks ønske om at give næstformandsposten videre, og jeg glæder mig over, at vi med Jacob Bundsgaard får en ny næstformand, der kan træde direkte ind som en stærk medspiller ikke mindst i de hårde forhandlinger med regeringen om flygtningepresset og kommunernes økonomi, som ligger foran os i de kommende måneder, udtaler Martin Damm.

Erik Nielsen oplyste i sommer, at han var blevet ramt af en blodprop i hjertet og havde fået foretaget en ballonudvidelse. Dengang slog han fast, at det ikke ville få ham til at skrue ned for blusset.

Tilbage i maj 2012 besluttede KL, at Erik Nielsen skulle afløse afdøde Jan Trøjborg (S) som KL-formand - i marts 2014 overtog Martin Damm (V) formandsposten, og Erik Nielsen blev næstformand.

Den 62-årige socialdemokrat har været borgmester i Rødovre siden 1994. Han er uddannet maskinarbejder - men fra 1986 fik han job som beskæftigelseskonsulent i Rødovre Kommune.

Erik Nielsen har også en overgang været ishockeymålmand for Rødovre Ishockeyklub.