Klager over Frevert-frifindelse

Lederen af dokumentations- og rådgivningscentret DRC, Niels-Erik Hansen, vil klage til Statsadvokaten over politiets frifindelse af Louise Frevert

(Foto: Steffen Ortmann © Scanpix)

Lederen af dokumentations- og rådgivningscentret DRC, Niels-Erik Hansen, var en af dem, der oprindeligt anmeldte Louise Frevert til politiet for overtrædelse af racismeparagraffen.

Han er utilfreds med, at politiet har besluttet, at der ikke skal rejses sigtelse mod politikeren fra Dansk Folkeparti. Han er så utilfreds, at han nu vil klage over politiets afgørelse til Statsadvokaten.

Politi: Ikke grundlag for racisme-sag

Københavns Politi siger, at det ikke kan bevises, at folketingsmedlem Louise Frevert kendte til de racistiske udtalelser på hendes hjemmeside. Det er forklaringen på, at man har besluttet ikke at indlede en straffesag mod politikeren.

- Vi har undersøgt sagen, og vi mener ikke, at vi kan bevise til domfældelse, at Louise Frevert har haft forsæt til at udbrede citaterne. Det var altså ikke noget, hun har vidst eller gjort med vilje, siger politiadvokat Michael Jørgensen.

Afgørelsen bygger på afhøringer af Louise Frevert selv og af hendes webmaster, der selv er blevet sigtet for overtrædelse af straffelovens racismeparagraf. Det er webmasteren, der er forfatter til de grove og forhånende ord.

FacebookTwitter