Klar til folketingsvalg: Klaus Riskær Pedersen har de første kandidater klar

Partiet Klaus Riskær Pedersen har nu fire kandidater til det kommende folketingsvalg.

Klaus Riskær holder netop nu pressemøde, efter at han har samlet nok vælgererklæringer til, at hans parti kan stille op til folketingsvalget. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Klaus Riskær Pedersen kommer ikke til at være den eneste person på stemmesedlerne, når partiet Klaus Riskær Pedersen går til folketingsvalg.

Partilederen har nemlig valgt tre kandidater som ud over ham selv, som skal stå på stemmesedlerne, når valget afholdes.

Det oplyser partiet på sin hjemmeside, efter at det i går kom frem, at de har indsamlet flere end 20.109 vælgererklæringer. Det betyder hermed, at de har indsamlet nok erklæringer til at være opstillingsberettiget til folketingsvalget.

Længe var partistifter, den tidligere bedrageridømte Klaus Riskær Pedersen, den eneste, der tegnede partiet og hermed den eneste kandidat.

Nu har han valgt kandidater, der skal stille op i fire forskellige storkredse. Klaus Riskær Pedersen kommer til at stille op i København, 48-årige Peter Hjorth stiller op i Københavns Omegns Storkreds, 50-årige Christina Asklund stiller op i Nordsjælland og 50-årige Rolf David Gøtze stiller op på Fyn.

Der skal dog findes mindst seks kandidater yderligere, da Klaus Riskær Pedersen planlægger at stille op i samtlige ti storkredse ved valget.

Partiet afventer dog stadig den endelige godkendelse fra ministeriet, som skal gennemgå erklæringernes gyldighed. Det ventes at ske inden for to uger, oplyser Økonomi- og Indenrigsministeriet til DR Nyheder.

Vil pege på Løkke Rasmussen

Kandidaterne kommer til at gå til valg på en række pejlemærker. Partiet vil blandt andet arbejde for en større reformering af skattesystemet. Partiet vil omlægge skatter for i alt 450 milliarder kroner over de næste 10 år, og samlet set skal beskatningen af borgerne reduceres med 80 milliarder kroner, som skal dækkes af erhvervs- og finanssektoren.

Klaus Riskær Pedersen har også et bud på, hvordan vi får kvinder til at føde flere børn. Inden for få år skal fødselsfrekvensen per kvinde øges fra 1,6 til 2,1. Den udvikling skal sikres gennem incitaments- og tilskudsordninger.

Klaus Riskær Pedersen har tidligere oplyst, at partiet som udgangspunkt kommer til at pege på Lars Løkke Rasmussen (V) som statsminister.

Hvis partiet skal i Folketinget, så skal de minimum havde to procent af stemmerne ved valget. Det svarer til, at omkring 70.000 danskere skal sætte deres kryds ved ’Klaus Riskær Pedersen’.

Folketingsvalget skal seneste afholdes 17. juni i år.

Følg folketingsvalget 2019 eller prøv DR's Kandidattest.

Facebook
Twitter