Klaus Riskær bekræfter valgkamp i hele landet

101 personer har ansøgt om opstilling for finansmandens parti, der vil stille op i samtlige storkredse.

Klaus Riskær Pedersens parti af samme navn vil stille op i samtlige storkredse. Indtil videre har 101 personer ansøgt om at få lov til at stille op for partiet ved næste folketingsvalg. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Når Klaus Riskær Pedersen i morgen afholder pressemøde med beskeden om, at hans parti - med samme navn som finansmanden selv - er opstillingsberettiget, bliver det samtidig med nyheden om, at partiet agter at stille op i samtlige storkredse.

Det bekræfter Klaus Riskær Pedersen over for DR Nyheder her til aften.

Hidtil har det været uvist, hvor mange og i hvilke kredse partiet har ønsket at stille op i.

Klaus Riskær Pedersen oplyser samtidig, at han under pressemødet i morgen vil sætte navn på flere af partiets kommende folketingskandidater. Der er ifølge Klaus Riskær Pedersen ikke offentligt kendte personer bag navnene på de nye folketingskandidater.

Navnene bliver offentligjort klokken 11 i morgen formiddag på partiets hjemmeside.

Og ifølge finansmanden har det ikke skortet med ansøgere. 101 personer har ifølge Klaus Riskær Pedersen ansøgt om at få lov til at stille op for partiet.

Klar til valg på lyntid

I morges kunne finansmanden og partiformanden meddele, at partiet nu har indsamlet de påkrævede 20.109 vælgererklæringer, der skal til for at kunne stille op til folketingsvalget i år.

Dermed er det lykkes Klaus Riskær Pedersen at indsamle de nødvendige underskrifter på 118 dage, hvilket er et særdeles højt tempo. Kun Ny Alliance kunne indsamle deres vælgererklæringer hurtigere end Klaus Riskær Pedersen. De klarede det på blot 46 dage.

Dog hører det med til historien, at Klaus Riskær Pedersen i forbindelse med indsamlingen af vælgererklæringer har omgået reglerne.

For det første har han ikke registreret de enkelte vælgeres mailadresser i vælgererklæringssystemet. Derudover har partiet omgået den såkaldte eftertænksomhedsperiode.

Eftertænksomhedsperioden fastslår, at der skal gå syv dage, fra en borger første gang siger 'ja' til at give sin underskrift til et parti, til støtten endelig bekræftes. Men den proces har Klaus Riskær Pedersen omgået, så støtterne kunne underskrive digitalt med det samme.

Økonomi- og Indenrigsministeriet har dog ikke mulighed for at ramme ham med sanktioner.

Ministeriet bestrider ikke gyldigheden af vælgererklæringerne, men altså metoden, hvorpå de er blevet indsamlet.

Opstiller som parti og ikke løsgænger

Klaus Riskær Pedersen har tidligere udtalt, at han ikke vil stille op som løsgænger, men som et parti.

Fordelen ved at stille op som parti - fremfor løsgænger – er, at der er mulighed for at skrabe stemmer sammen fra hele landet. Som løsgænger stiller man således kun op i én ud af ti storkredse.