Klaus Riskær dropper endnu en folketingskandidat: 'Det var en fejlvurdering'

Dorte Jarlby var folketingskandidat for Klaus Riskær Pedersen, men er nu droppet grundet dårligt samarbejde.

Klaus Riskær Pedersen har lavet en udskiftning på holdet af folketingskandidater inden det snart forestående folketingsvalg. (Foto: Thomas lekfeldt © Ritzau Scanpix)

Endnu en person bliver fjernet fra listen over partiet Klaus Riskær Pedersens kandidater til Folketinget.

Der er tale om Dorte Jarlby fra Hvide Sande i Vestjylland. Hun er ifølge partiformand Klaus Riskær Pedersen droppet på grund af dårligt samarbejde med de andre kandidater.

- Vi havde en kandidat, som ikke fungerede i det team, som skal arbejde for at komme i Folketinget. Det fungerede ikke så godt. Det var en fejlvurdering fra hendes side og vores side, og derfor var det bare om at få rettet i en fart, siger han.

Dorte Jarlby er tidligere medlem af Venstre. I sidste måned fortalte hun, at hun havde forladt regeringspartiet for at stille op for Klaus Riskær Pedersen.

Hendes nye partiformand blev dog usikker på, hvorvidt Dorte Jarlby kunne fungere i Folketinget. Derfor sagde Klaus Riskær Pedersen i tirsdags farvel til Jarlby, der ikke længere er en del af partiet, fortæller han.

- At fungere i politik er et spørgsmål om sociale evner til at kommunikere, forhandle og fungere med andre mennesker. Jeg tager konsekvensen, når jeg føler, at jeg har lavet en fejlvurdering.

'Det ved Klaus ikke noget om'

Dorte Jalby selv afviser dog partilederens forklaring.

- Klaus vil gerne bestemme rigtig mange ting, og det kommer bare ikke til at ske, og så har jeg taget den beslutning, at jeg ikke har lyst til at være med, siger hun til TV Midtvest.

Hun forklarer til TV Midtvest, at hun har haft flere skænderier og diskussioner med Klaus Riskær Pedersen over telefonen. Hun har nemlig aldrig mødt hendes nu tidligere formand, fortæller hun.

- Jeg har kun mødt enkelte kandidater, og jeg har ikke mødt Klaus Riskær, så jeg kan ikke svare på, om jeg ikke kan enes med alle kandidater, for jeg har ikke mødt dem alle.

Dorte Jalby mener heller ikke selv, at hun har haft problemer med at enes med andre kandidater for partiet.

- Det er simpelthen ikke rigtigt, og det ved Klaus heller ikke noget om, for han har slet ikke været en del af noget. Vi havde et møde inde i Herning, og det deltog han heller ikke i. Han har faktisk ikke deltaget i noget som helst, siger hun til TV Midtvest.

Forventer ikke flere fyringer

I stedet for Dorte Jarlby bliver partiets kandidat i Vestjyllands Storkreds Kim Durup fra Herning.

Fyringen kommer, et par måneder efter at partistifteren smed en anden kandidat af holdet. Dengang var der tale om Christina Asklund fra København. Hun nåede at være kandidat i to dage, inden hun blev droppet.

Det skyldtes angiveligt, at hun ikke var god nok til at håndtere medierne.

Partistifteren Klaus Riskær Pedersen er ikke bekymret for at skræmme potentielle vælgere væk på grund af udskiftning blandt folketingskandidaterne.

Faktisk mener han, at vælgerne forstår, at partiet ved, hvad det laver, og at det ikke gemmer selv dårlige sager væk.

Klaus Riskær Pedersen forventer ikke at skulle fyre andre fra holdet inden folketingsvalget.

- Nej, jeg mener, at det team er så godt indarbejdet nu, at vi efterhånden er igennem det. Vi har lært hinanden at kende på godt og ondt, og det fungerer godt, siger han.

Der skal senest afholdes valg til Folketinget 19. juni.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk