Klaus Riskær dropper folketingskandidat efter to dage

Klaus Riskær Pedersen har fravalgt Christina Asklund som kandidat til sit nye parti.

Christina Asklund er blevet fravalgt af Klaus Riskær Pedersen som kandidat for partiet.

Hun var lige kommet ind - og så røg hun ud igen.

I tirsdags præsenterede Klaus Riskær Pedersen sine kandidater, der stiller op sammen med ham, når han går til folketingsvalg.

Men en af de fire kandidater i partiet, Christina Asklund, skal alligevel ikke stå på stemmesedlerne til det kommende valg i Nordsjællands Storkreds.

Det bekræfter hun over for DR Nyheder.

Christina Asklund er i dag blevet ringet op af Riskær og har fået at vide, at hun ikke længere er kandidat.

Begrundelsen er, at hun ikke er stærk nok til at håndtere medierne.

- Det er Klaus Riskærs beslutning, at jeg ikke længere er kandidat. Hans vurdering er, at jeg ikke har nok erfaring til at kunne håndtere medierne, siger Christina Asklund til DR Nyheder og tilføjer:

- Jeg synes, det er ærgerligt, for jeg synes det er et godt program, han stiller med. Men det er også hans fulde ret at sætte det rigtige hold, siger 50-årige Christina Asklund, der senest har arbejdet som Business Leader på Oslofærgen

I dialog siden jul

Christina Asklund har været i dialog med Riskær siden jul:

- Det har været otte spændende uger, og jeg har lært utroligt meget. Jeg er bestemt ikke færdig med at tale miljøets og klimaets sag.

Hun har ikke meldt sig ud af partiet.

Udover Christina Asklund, der nu ikke længere er kandidat, stiller 48-årige Peter Hjorth op i Københavns Omegns Storkreds, og 50-årige Rolf David Gøtze stiller op på Fyn.

I mandags kom det frem, at partiet har indsamlet flere end 20.109 vælgererklæringer. Det betyder, at de har indsamlet nok erklæringer til at være opstillingsberettiget til folketingsvalget.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Klaus Riskær Pedersen.

Peter Hjorth (th) og og David Rolf Gøtze (tv) er de to øvrige kandidater udover Klaus Riskær Pedersen. Peter Hjort er 48 år og uddannet revisor, og David Rolf Gøtze er 50 år og direktør.
Facebook
Twitter