Klaus Riskær: Jeg kan fandeme ikke stille op for Kristendemokraterne

Erhvervsmanden Klaus Riskær har takket nej til Kristendemokraternes tilbud om at komme på valglisten, siger han til DR.

- Jeg er en man of light, bohemian, jeg er for fri abort. Jeg kan fandeme ikke stille op for Kristendemokraterne, siger erhvervsmanden Klaus Riskær Pedersen. (Foto: © Nils Meilvang, Scanpix)

Det bliver heller ikke Kristendemokraterne, der baner Folketingsvejen for erhvervsmanden Klaus Riskær Pedersen.

Det har hovedpersonen netop meddelt i P3-programmet Alpha Omega.

- Det er noget, jeg har overvejet meget grundigt, men det har noget med troværdighed og anstændighed at gøre. Jeg kan simpelthen ikke stille op for Kristendemokraterne, lyder det.

"Jeg ville stanghamrende lyve"

Klaus Riskær blev fredag tilbudt opstilling til Folketinget af Kristendemokraterne i Københavns Storkreds, efter at erhvervsmanden havde haft flere møder med partiet.

Men nu vender han altså ryggen til tilbuddet om at stille op som folketingskandidat for Kristendemokraterne. De ligger simpelthen for langt fra ham politisk, siger han.

- Jeg er jo den, jeg er, og jeg er ret kendt for, hvordan jeg har levet. Jeg kan ikke skrive under på et stykke papir om, at jeg går imod fri abort, når jeg ikke gør det. Det er jo simpelthen utroværdigt. Og i tv kan man ikke lyve - man ville med det samme kunne se, at jeg stanghamrende lyver, hvis jeg siger, at jeg er imod fri abort. Vi deler simpelthen ikke samme menneskesyn. Jeg kan simpelthen ikke, siger Klaus Riskær Pedersen.

- Jeg er en man of light, bohemian, jeg er for fri abort. Jeg kan fandeme ikke stille op for Kristendemokraterne.

Manglende opbakning fra partiet

Riskærs beslutning skaber formentlig heller ikke skuffelse blandt alle Kristendemokraternes medlemmer.

Partiets formand, Stig Grenov, sagde således fredag til DR Nyheder, at der ikke skulle være tvivl om, at han ikke er positivt indstillet overfor at få Riskær på valglisten. Ifølge partiet skyldes Riskærs 'nej tak' også, at der er manglende opbakning fra partiledelsen.

Klaus Riskær Pedersen har været omkring flere partier i kampen om at komme i Folketinget. Senest blev han ekskluderet fra det nyoprettede parti Alternativet - angiveligt på grund af en række udtalelser, der gik imod partiets værdigrundlag.

Tidligere har erhvervsmanden også overvejet både Socialdemokraterne og Konservative.

Måske som løsgænger

Men nu er den politiske stoledans sat på pause, lyder det fra Riskær.

Han vil ikke flirte med flere partier.

- Nu har jeg været igennem den her lille øvelse, og jeg må sige, at den her runddans slet ikke har været, hvad jeg forventede.

Danskerne skal heller ikke regne med, at Riskær starter sit eget parti.

- Det er fuldstændig udelukket. Jeg burde være løsgænger, men den vej er så stenet, at jeg ikke tror på, det kan lade sig gøre, siger han.