Klaus Riskær tilbudt opstilling hos Kristendemokraterne

Klaus Riskær Pedersen er blevet tilbudt opstilling til Folketinget af Kristendemokraterne i København.

Riskær Pedersen forsøgte for nyligt at stille op for Uffe Elbæks nye parti, Alternativet, men blev afvist af Elbæk. (Foto: Nils Meilvang © Scanpix)

Klaus Riskær Pedersen kan være på vej i Folketinget med Kristendemokraterne.

Det skriver han på sin egen Facebook-profil, og det bliver bekræftet på Facebook-siden for Kristendemokraterne i København.

- Jeg kan nu på vegne af Kristendemokraternes bestyrelse i Københavns storkreds meddele, at vi har besluttet os for at invitere Klaus Riskær Pedersen til at blive vores folketingskandidat, skriver Henrik Howardsen.

Travl weekend

På sin egen Facebook-side har Klaus Riskær Pedersen skrevet en kortfattet besked, hvor han siger, at han "er blevet tilbudt opstilling til Folketinget af Kristendemokraterne i København".

- Det tyder på en travl weekend. Jeg skal have et svar klar mandag, lyder det fra Klaus Riskær Pedersen.

Meldingen kommer kort tid efter, at erhvervsmanden Klaus Riskær Pedersen blev ekskluderet fra det nyoprettede parti Alternativet - angiveligt på grund af en række udtalelser, der gik imod partiets værdigrundlag.

Et menneskeligt og anstændigt ansigt

Hos Kristendemokraterne i København har Henrik Howardsen og bestyrelsen haft "en "god samtale" med Klaus Riskær Pedersen om hans politiske holdninger.

- Efterfølgende har 80 procent af den samlede bestyrelse valgt at spørge Klaus, om han vil kæmpe sammen med os om at få Kristendemokraterne tilbage i folketinget, så Danmark kan få en bedre borgerlig politik med et menneskeligt og anstændigt ansigt.

- Vi afventer nu Klaus' afklaring om dette, og at Kristendemokraternes partiorganisation tager positivt imod en eventuel kandidatindstilling, skriver Henrik Howardsen.

- Klaus er afklaret med sin fortid

Henrik Howardsen bemærker, at man er "fuldt bevidste om de spørgsmål, der vil blive stillet til denne udmelding".

- Vi mener, at Klaus er en dygtig iværksætter med stor indsigt i parlamentarisk arbejde og især økonomisk politik. Dette, tror vi, kan bidrage væsentligt til Kristendemokraternes bestræbelser for at få politisk indflydelse.

- Klaus er også kendt i offentligheden for forskellige op- og nedture igennem et meget aktivt liv.

- Han har et afklaret forhold til sin fortid, men er enige med os om, at den ikke bør forhindre ham i at rejse panden, rette ryggen og være med til at bidrage med en politisk indsats til gavn for det danske samfund.

- Vi vil gerne give ham chancen, lyder det fra Henrik Howardsen.

/ritzau/

FacebookTwitter