Klaus Riskær vil levebrødspolitikere til livs: Folketinget skal ikke være udviklingsplads for unge KU’ere

Partiet går blandt andet til valg på, at skattesystemet skal fuldstændig reformeres.

- Folketinget skal ikke være en udviklingsplads for unge KU'ere, der tager 8-10 år i folkestyrets mest fornemme plads og derefter smutter ud og får et job til halvanden million, sagde Riskær på netop overstået pressemøde. (© Scanpix)

- Folkestyret herhjemme er præget af en politisk kultur, hvor man ikke er fri, man kan ikke lave forandring, man kan ikke lave forbedring. Politikere er blevet til embedsmænd, og embedsmænd er blevet til politikere

Det sagde Klaus Riskær Pedersen på et netop afsluttet pressemøde, hvor han præsenterede sine visioner for sit parti af samme navn, efter at det i går kom frem, at partiet har indsamlet de mere end 20.000 vælgererklæringer, der gør dem opstillingsberettigede.

Den bedrageridømte finansmand har nemlig mistet sin tro på, at det danske samfund kan komme tilbage på sporet.

- Vi kommer kun tilbage på sporet, hvis vi prøver noget nyt, sagde han.

Samtidigt har partiet i dag præsenteret tre kandidater ud over ham selv, som skal på stemmesedlerne ved det kommende folketingsvalg.

Klaus Riskær Pedersen kommer til at stille op i København, 48-årige Peter Hjorth stiller op i Københavns Omegns Storkreds, 50-årige Christina Asklund stiller op i Nordsjælland og 50-årige Rolf David Gøtze stiller op på Fyn.

- Enkeltmandsprojektet Klaus Riskær er slut. Vi skal have folk, der er økonomisk uafhængige, som har erfaring og indsigt, siger Riskær, der skal ud og finde flere kandidater inden valget, da partiet planlægger at stille op i alle 10 storkredse.

'Hold hovedet koldt og hjertet varmt'

Klaus Riskær Pedersen fortæller videre, at hans parti ideologisk er rødt-konservativt.

- Det røde ligger i forandringsvilligheden. Nu kommer det hårde hold ind, der skal ind og ændre fundamentet. Det er slut med at skifte en tagsten eller skifte et vindue. Nu skal der laves om.

Sloganet for Riskærs parti er 'hold hovedet koldt og hjertet varmt', og han vil sætte en ny retning i dansk politik

- Det er et forsøg på at komme med et nyt sæt folketingsmedlemmer, men lad os denne gang tage folk ind, der ikke er levebrødspolitikere og ser politik som deres erhverv. Folketinget skal ikke være en udviklingsplads for unge KU'ere, der tager 8-10 år i folkestyrets mest fornemme plads og derefter smutter ud og får et job til halvanden million, siger Riskær.

Skattesystemet virker ikke – glem det

En af partiets absolutte mærkesager er et opgør med det nuværende skattesystem. I partiets pejlemærker lyder det, at de vil omlægge skatter for i alt 450 milliarder kroner over de næste 10 år, og samlet set skal beskatningen af borgerne reduceres med 80 milliarder kroner, som skal dækkes af erhvervs- og finanssektoren.

- Jeg vil simpelthen gøre alt for at overbevise mine kolleger på Christiansborg om, at det skattesystem, vi udviklede for tre generationer siden, ikke er dueligt. Det virker ikke, har ikke virket i årtier og det kommer aldrig til at virke. Glem det.

En hans andre klare mærkesager er, at han vil oprette en klimafond, som skal sikre gældssanering af landbruget med 350 milliarder.

Gældssanering tilbydes landmænd, der omlægger hele deres produktion til bæredygtighed efter et point-system.